Geen derde brons op rij voor Mina Libeer in Abu Dhabi, Ellen Salens 7e

  Derde keer, gouden keer?

  Geen drie op een rij voor Mina Libeer. Na twee opeenvolgende bronzen medailles in Parijs en Bakoe, strandde onze landgenote (-57 kg) vandaag op een zevende plaats op het Grand Slam judo-toernooi van Abu Dhabi. Ellen Salens was hetzelfde lot beschoren: in de -48 kg-klasse eindigde ze ook als 7e.

  Nadat Mina Libeer (IJF 23) in oktober brons veroverde op de Grand Slam van Parijs en dat vorige maand nog eens overdeed op de Grand Slam van Bakoe, werd onze landgenote vandaag uitgeschakeld in de herkansingen tegen de Mongoolse Enkhriien Lkhagvatogoo (IJF 51). 

   

  In de aanvangsfase van die partij kreeg ze na 15 seconden al een waza-ari tegen. Een halve minuut voor tijd kon de Mongoolse nog een half punt scoren. Samengeteld leverde dat de winnende ippon op.   

   

  Mina Libeer begon het toernooi in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten met een zege tegen de Russin Irena Zueva (IJF 117). Toen ze na 52 seconden in de verlengingen een aanval beloond zag met een ippon. 

   

  In de kwartfinale verloor ze dan tegen de Française Priscilla Gneto (IJF 34). Na 3 minuten in de Golden Score werd onze landgenote verrast met de verliezende waza-ari.

  Ellen Salens botste op een gelijkaardig scenario

  Ellen Salens won haar eerste gevecht van de dag tegen Chen-Hao Lin (IJF 24) uit Taiwan. Een waza-ari en een ippon klaarden de klus. 

   

  Maar ook zij kon geen extra ronde overbruggen. Tegen de Franse nummer 4 van de wereld, Shirine Boukli, werd Salens met een ippon gevloerd.

   

  In de herkansingen moest ze met twee waza-ari's haar meerdere erkennen in de Portugese Catarina Costa (IJF 12).