AA Gent legt een nieuwe hybride grasmat in Ghelamco Arena

    Voor goed voetbal is een goed veld nodig. Dat staat buiten kijf. En KAA Gent besefte dat er op dat vlak werk aan de winkel was. Momenteel wordt er in de Ghelamco Arena hard gewerkt aan een nieuw veld. 

    Door de interlandbreak en met de uitmatch van komende zaterdag bij Zulte Waregem was er wat tijd om de nodige ingreep te doen. "Het nieuwe veld zal net als het vorige een hybride veld zijn", legt Gent uit op zijn website.

    "In tegenstelling tot het vorige veld zal er eerst natuurlijk gras gelegd worden en zullen er nadien ongeveer 20 miljoen synthetische vezels ingeprikt worden die de grasversterking en de wortelstabilisatie mee waarborgen."

     

    Gent wil de mat speelklaar hebben tegen de komst van Standard op 28 november. AA Gent kijkt omhoog: na 14 speeldagen staat de club pas 10e. Het nieuwe veld moet bijdragen tot betere sportieve prestaties en dus ook resultaten.