Ga naar de inhoud

WK-kwalificatie UEFA klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Nederland
23
10
7
1
2
33
8
2
Turkije
21
10
6
1
3
27
16
3
Noorwegen
18
10
5
2
3
15
8
4
Montenegro
12
10
3
4
3
14
15
5
Letland
9
10
2
5
3
11
14
6
Gibraltar
0
10
0
10
0
4
43
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Nederland
0
0
0
0
0
0
0
2
Turkije
0
0
0
0
0
0
0
3
Noorwegen
0
0
0
0
0
0
0
4
Montenegro
0
0
0
0
0
0
0
5
Letland
0
0
0
0
0
0
0
6
Gibraltar
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Nederland
0
0
0
0
0
0
0
2
Turkije
0
0
0
0
0
0
0
3
Noorwegen
0
0
0
0
0
0
0
4
Montenegro
0
0
0
0
0
0
0
5
Letland
0
0
0
0
0
0
0
6
Gibraltar
0
0
0
0
0
0
0

Oranje-spelers vlijmscherp na debacle: "Schandalig hoe we tweede helft speelden"

 za 13 november 2021 23:40
Aanvoerder Van Dijk kan de afloop van de match in Montenegro niet geloven.

Nederland liet zaterdagavond tegen Montenegro op onwaarschijnlijke wijze een zeker ticket voor het WK liggen. De reacties na de match spraken boekdelen. Al krijgt Oranje nog een herkansing tegen Noorwegen.

Van Dijk: "Schandalig"

Het was aanvoerder Virgil Van Dijk die als eerste voor de microfoon van de NOS verscheen na het 2-2-gelijkspel in Montenegro en de reactie van de verdediger liet weinig aan de verbeelding over. 

 

"Ik weet even niet wat te zeggen. Het is schandalig hoe we de tweede helft gespeeld hebben. We wilden allemaal de bal, allemaal scoren en aanvallen. Als de organisatie niet goed is, dan vallen er ruimtes." 

 

"Als we in balbezit zijn, moeten we de verdedigende middenvelder in positie houden. Dat dit gebeurt, is misschien toch door gemakzucht."

 

"Natuurlijk ben ik boos. Je mag hier nooit een 0-2 weggegeven. Als het lelijk moet, dan moet het lelijk. Je moet je hier vandaag gewoon kwalificeren. Nederland moet gewoon winnen tegen Montenegro. Op welke manier maakt niet uit." 

 

"Het moet dan maar dinsdag in een leeg stadion. Tegen Noorwegen moeten we vertrouwen houden in ons kunnen en alles geven, maar het moet zeker beter dan vandaag."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Depay: "Kinderlijk"

Ook de maker van twee doelpunten, Memphis Depay, was zichtbaar aangeslagen. "Dit is een harde dreun. We doen onszelf tekort, de fans tekort. Het is zonde, we werken hard en hadden het in eigen hand, maar geven het weg in tien minuten. Dat is super dom. Daar ga je van zuchten." 

 

"Het spel was niet zo goed, maar we stonden 0-2 voor. Dan doe je toch iets goed. Tot op het einde, toen we naar achteren begonnen te lopen en vergaten druk te zetten. Als je 0-2 voor staat en dat weggeeft, dan is dat gewoon kut." 

 

Volgens Van Dijk speelde Oranje te aanvallend, volgens Depay net niet aanvallend genoeg. "Mijn mening is dat we niet achteruit mochten trekken. Dit is kinderlijk. Dinsdag is het van moeten en weten we wat ons te wachten staat. Daar ga ik vanavond even over moeten nadenken."

Van Gaal: "Niet te verklaren"

Bondscoach Louis van Gaal liet zijn emoties niet zien. "We hebben niet goed gepresteerd terwijl we het zelf in handen hadden. De tegenpartij deed niets, dus is het erg dat we het nog weggeven in de laatste tien minuten." 

 

"Dat is door mij niet te verklaren. Er was doorgesproken hoe we het zouden aanpakken, maar als je 0-2 voor staat, kan je de bal gewoon rondspelen. Dat hebben we vergeten te doen en zo hebben zij op de counter kansen gekregen.

 

"Of ik te veel heb gewisseld waardoor de organisatie verdween? Nee, want je traint samen en we leggen aan iedereen uit hoe we dit varkentje wilden wassen. Als daar op een bepaald moment niet meer naar gehandeld wordt, dan krijg je dit." 

 

"Ik kijk vooral naar de focus en naar de taken die niet meer vervuld werden, maar ik wil mijn speler nu niet afvallen. Zij willen ook graag naar het WK. We hebben een grote kans laten liggen."

 

"We hadden twee kansen op kwalificatie. We hebben nu nog een kans. We staan nog altijd in de beste positie."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: