Verbazing alom: Ashimeru krijgt geen extra schorsing voor "save" in slotminuut

  Scheidsrechter Vergoote toont Ashimeru de rode kaart.

  Het bondsparket wil Majeed Ashimeru enkel een voorwaardelijke schorsing opleggen voor zijn handsbal in de slotminuut tegen OH Leuven. Anderlecht-ploegmaat Murillo komt er minder mild vanaf. Tegen hem eist het bondsparket een schorsing van 4 speeldagen, waarvan eentje voorwaardelijk.

  Met een ultieme uitbraak leek OH Leuven alsnog de overwinning binnen te slepen tegen Anderlecht, maar dat was buiten Majeed Ashimeru gerekend. Hij sloeg een Leuvens schot uit doel, waarna de scheidsrechter hem niet anders dan rood kon geven.

   

  Van Crombrugge redde vervolgens de penalty van Kaba, waardoor de actie van Ashimeru toch nog een punt opleverde. En daar zal het voor het bondsparket bij blijven, want in het schikkingsvoorstel wordt slechts een voorwaardelijke straf geëist van 1 match.

  ""Ashimeru heeft geen disciplinair verleden bij de KBVB. Bovendien gaat het hier niet om een zeer zware fout", verklaart de bondsprocureur.

  Het panel van Extra Time ging er gisteren nochtans vanuit dat een schorsing hier op zijn plaats was. "Dit kun je toch niet vrijspreken?", zei Peter Vandenbempt. "Hij moet hier toch minstens 1 speeldag voor krijgen? Anders is hij helemaal niet gestraft, want het gebeurde in de 97e minuut." 

  De slotfase in Anderlecht-OHL, met de actie van Ashimeru

  3 matchen voor de slag van Murillo

  Voor de slag die Michael Murillo eerder in de match tegen OH Leuven uitdeelde aan Sébastien Dewaest heeft het bondsparket minder genade. Als het van de procureur afhangt, moet Murillo 3 matchen aan de kant blijven én krijgt hij er nog eens een match voorwaardelijk bovenop. Bovendien moet Murillo 3.500 euro boete betalen. Anderlecht moet nog beslissen of het dit voorstel aanvaardt.