Ga naar de inhoud

Heisa rond "pre-assist" voor Openda van ref: "We hadden hém beter gewisseld"

 zo 31 oktober 2021 13:08
De Heerenveen-spelers waren niet te spreken over de beslissing van de scheidsrechter.

Hoewel Loïs Openda (Vitesse) zich gisteren met 2 doelpunten tot matchwinnaar kroonde tegen Heerenveen, waren de schijnwerpers toch op iemand anders gericht. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof zorgde ongewild voor de "pre-assist" bij de 1-1, maar weigerde vervolgens het doelpunt af te keuren.

Groot ongeloof bij de Heerenveen-spelers gisteren wanneer Loïs Openda Vitesse op het uur langszij brengt. Niet door een overtreding of buitenspel, wel door een baltoets van de scheidsrechter die aan de basis ligt van de gelijkmaker.

 

Na afloop van de partij was Heerenveen-trainer Johnny Jansen dan ook niet te spreken over de beslissing van Van den Kerkhof. "Er heerst echt ongeloof in de kleedkamer. Niemand snapt hoe dit eigenlijk kan. De scheidsrechter duwt de bal de goede kant uit. Hij gaf gewoon de pre-assist."

De Nederlandse trainer legde in eerste instantie nog de schuld bij de spelregels, tot de journalist de situatie verduidelijkte: "Als er een veelbelovende aanval begint door een aanraking van de scheidsrechter moet die eigenlijk afgefloten worden", legde de reporter uit.

 

"Dan vind ik het echt schandalig", keek Jansen met grote ogen. "De VAR kan op dat moment toch ook ingrijpen? Als dat de regel is, vind ik het schandalig. Hier word ik echt boos over. De supporters zongen tijdens de wedstrijd "Wissel de scheids", wel we hadden het beter gedaan."

Scheidsrechter Van den Kerkhof: "Hier baal ik van"

Ook de scheidsrechter zelf verscheen na de wedstrijd voor de camera. "Dit is het moment uit de wedstrijd waar ik het meest van baal. Als scheidsrechter wil je niet betrokken zijn bij een doelpunt."

"Ik krijg de bal onverwacht tegen me aan, maar Vitesse blijft in balbezit. Daarom laat ik het spel doorgaan. Het was gewoon slimmer geweest om de aanval af te fluiten, maar speltechnisch zit je met dat balbezit dat niet wijzigt", klonk de uitleg.

"Hier baal ik echt van. Dit is onhandig. Ik had gewoon moeten fluiten, dan was er nu geen discussie geweest."

Heerenveen-trainer Jansen over de bewuste fase:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De uitleg van scheidsrechter Van den Kerkhof:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: