Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9860
2
Jannik Sinner
8770
3
Carlos Alcaraz
7300
41
Alexander Zverev
6345
51
Daniil Medvedev
6295
6
Andrey Rublev
4700
7
Casper Ruud
4185
81
Hubert Hurkacz
3885
91
Stefanos Tsitsipas
3700
10
Grigor Dimitrov
3615

Oostenrijkse politiek smeekt tennistopper om zich te laten vaccineren: “Ook bij jonge sporters is er corona”

 wo 27 oktober 2021 16:01
Thiem tijdens de Formule 1-Grand Prix van Oostenrijk.

Ook in Oostenrijk woedt het vaccinatiedebat volop. En het feit dat tennistopper Dominic Thiem zich niet wil laten vaccineren, is voor de nationale politiek een doorn in het oog. “Ik kan Dominic alleen maar vragen om zich te laten vaccineren”, klinkt het bij de minister van gezondheid.

Met de strenge Australian Open in het verschiet zijn vaccinaties een hot topic in de tenniswereld. Elke speler krijgt dan ook wel eens de vraag voorgeschoteld op een persconferentie: hebben ze hun prik al gehad of niet?


Bij Dominic Thiem, nummer 9 van de wereld, was het antwoord negatief. “Ik wil wachten op het Novavax-vaccin”, klonk zijn uitleg. “Ik heb van mijn dokter gehoord dat dat heel erg goed is.”


Alleen zal dat vaccin zeker niet op korte termijn beschikbaar zijn. Bovendien is er geen enkele aanwijzing dat het ook effectiever is. En aangezien de coronacijfers in Oostenrijk exponentieel stijgen, zit de regering met een probleem. Want één van de grootste rolmodellen van het land weigert zich te laten vaccineren…

Ik kan Thiem alleen maar vragen zich te laten vaccineren. Ook jongeren en atleten kunnen op langere termijn zware gevolgen ondervinden van corona.

Wolfgang Mückstein, minister van volksgezondheid

Minister van volksgezondheid Wolfgang Mückstein richtte zich vandaag uitdrukkelijk tot Thiem tijdens een persconferentie. “Ik kan hem alleen maar vragen om zich te laten vaccineren. Ook jongeren en atleten kunnen op langere termijn zware gevolgen ondervinden van corona.”

Gaat Djokovic naar Australian Open?

Vorig jaar verkondigde Novak Djokovic al luidop dat hij weigerde gevaccineerd te worden. Recent wou de Serviër niet antwoorden op de vraag of hij toch al een prik had gekregen.

 

“Dat is een privé-aangelegenheid. Mensen gaan tegenwoordig te ver om dit soort vragen te stellen en iemand te beoordelen. Wat ik ook zeg: ja of nee of misschien, mensen zullen er hun voordeel mee doen.”


Ondertussen is het nog steeds onzeker of niet-gevaccineerde spelers zullen mogen deelnemen aan de Australian Open. Eerst was dat niet het geval, maar vorige week liet de eerste minister van Australië optekenen dat het toch zou kunnen. De premier van de deelstaat Victoria sprak dat dan weer tegen.


Momenteel is ongeveer 70 procent van de spelers uit de top 100, zowel bij de vrouwen als mannen, volledig gevaccineerd.

Lees ook: