Ga naar de inhoud

Briljante Curry loodst Warriors naar winst, kampioen Milwaukee krijgt klop

 vr 22 oktober 2021 08:48
Stephen Curry was de ster van de avond voor de Golden State Warriors.
Stephen Curry was de ster van de avond voor de Golden State Warriors.

In de NBA hebben de Golden State Warriors voor eigen volk nipt de Los Angeles Clippers afgehouden. De Warriors bedankten daarvoor sterspeler Stephen Curry, die opnieuw langs alle kanten de driepunters binnenvlamde. Kampioen Milwaukee verging het minder goed: de Bucks kregen een pak rammel van Miami.

De Golden State Warriors klopten twee dagen geleden de LA Lakers in hun seizoensopener en kregen afgelopen nacht die andere ploeg uit Los Angeles op bezoek, de LA Clippers.

Stephen Curry kreeg het thuispubliek in een kolkend Chase Center al vroeg op de banken. De shooting guard was in het eerste quarter alleen al goed voor 25 punten zonder misser, waarvan 5 op 5 driepunters.

De stugge Clippers knokten zich ondanks een uitmuntende Curry wel opnieuw in de match, dankzij een sterke Paul George (29 punten). Toch was het Curry, die uiteindelijk het laatste woord had. Met twee late bommen loodste hij de Warriors naar de winst: 115-113. Curry sloot zijn avond af met 45 punten.

Geniet van de kunstjes van Stephen Curry:

Herro is de held van de Heat tegen de kampioen

Kampioen Milwaukee nam het donderdagnacht op tegen Miami. Enkele maanden geleden walsten de Bucks in de eerste ronde van de play-offs nog over de Heat (4-0), maar afgelopen nacht was het andere koek. Miami nam revanche met een klinkende overwinning: 137-95.

De thuisploeg maakte al in het eerste quarter het verschil, toen de Bucks een 26-2-tussenspurt van de Heat moesten incasseren en zelf liefst 9 minuten geen field goal konden maken. De Bucks konden wel de afwezigheid van starters Brook Lopez en Jrue Holiday inroepen als excuus.

Bij Miami was invaller Tyler Herro de man van de match met 27 punten, Jimmy Butler tekende voor 20 punten. NBA Finals MVP Giannis Antetokounmpo bleef steken op "maar" 15 punten en plukte ook 10 rebounds.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Doncic en co missen hun start

De Dallas Mavericks van Luka Doncic zijn met een valse noot aan het seizoen begonnen. De Mavericks kregen een bolwassing van de Atlanta Hawks: 113-87.

Trae Young liet een double-double optekenen met 19 punten en 14 assists. Luka Doncic was bij Dallas goed voor 18 punten, 11 rebounds en 7 assists.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 5 hoogtepunten van vannacht:

Alle uitslagen op een rij:

  • Miami - Milwaukee 137-95
  • Atlanta - Dallas 113-87
  • Golden State - LA Clippers 115-113