Ga naar de inhoud

"Ik doe mee met de besten van de wereld, maar Roglic staat nog twee trappen hoger"

 vr 8 oktober 2021 18:03
Remco Evenpoel, daags voor Lombardije, de laatste klassieker van het wielerseizoen.

Een dag voor de Ronde van Lombardije heeft Remco Evenepoel nog een keer vooruitgeblikt naar de laatste klassieker van het wielerseizoen. Het 21-jarige goudhaantje van Deceuninck-Quick Step heeft nog een rekening openstaan in Italië. "Maar die val van vorig jaar is geen belangrijke factor meer in mijn carrière."

"Ik heb een tweede kans gekregen"

De Ronde van Lombardije is door die ene zware val van vorig jaar een speciale wedstrijd voor Evenepoel. Spookt die dag soms nog door zijn hoofd? "Neen, ik denk het niet", zegt hij kalm. "De afgelopen maanden opnieuw op niveau zijn, heeft me enorm geholpen." 

 

"Maar vanaf dat ik opnieuw op de fiets kroop tijdens de revalidatie, zat die val eigenlijk niet meer in mijn hoofd. Die val is geen belangrijke factor meer in mijn carrière."

 

Het had erger kunnen zijn. "Het heeft weinig zin om het negatieve naar boven te blijven halen. Ik heb een tweede kans gekregen en dat is het belangrijkste. Het was heel diep en het kon veel erger, maar ik zit hier opnieuw, met goede benen."

 

Zit Evenepoel stilaan weer op zijn allerbeste niveau? "Sinds begin augustus rijd ik op een heel hoog niveau rond. Het is onverklaarbaar hoe dat gekomen is. Al het werk dat ik in mijn comeback gestoken heb, is er de laatste tijd uitgekomen."

 

"Ik hoop dat ik die vorm morgen nog kan vasthouden. De afgelopen maand is mijn beste ooit geweest. Het is positief om zo de winter in te gaan." 

Sinds begin augustus rijd ik op een heel hoog niveau rond. Het is onverklaarbaar hoe dat gekomen is. 

Remco Evenepoel

"Roglic is de te kloppen man"

Primoz Roglic is morgen de grote favoriet. Hoe gaan ze bij Deceuninck-Quick Step de Sloveen kloppen? "Het is een lange, lastige wedstrijd. Vanaf 150 kilometer van het einde gaat het alleen maar bergop of bergaf. Primoz is sowieso de te kloppen man, het is gewoon een toprenner."


"We hebben morgen 3 kopmannen (Alaphilippe, Almeida en Evenepoel, red), die allemaal goed overeenkomen. Het is heel leuk om zo te kunnen koersen. We communiceren heel gemakkelijk onder mekaar en kunnen snel beslissingen nemen. Dat is morgen alleen maar een voordeel."


Denkt Evenepoel ook aan de zege? "Ik voel dat ik wedstrijden kan winnen, zoals dat ook voor mijn val het geval was."

 

"Ik doe mee met de besten van de wereld, maar voel toch dat ik nog twee trappen lager sta in vergelijking met mannen als Roglic en Pogacar. Ik wil hard werken om bij die mannen te kunnen aansluiten. Dat is waarom ik zo gretig oog en zoveel honger heb."

 

"Het zijn ook jongens naar wie ik opkijk. Ik ben dan ook supertevreden dat ik kan strijden met hen. Ik wil nu die stap zetten om ze elke koers te kunnen volgen."

Ik doe mee met de besten van de wereld, maar voel toch dat ik nog twee trappen lager sta in vergelijking met mannen als Roglic en Pogacar.

Remco Evenepoel

Evenepoel, één dag voor de Ronde van Lombardije:

Lees ook: