Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11695
2
Coco Gauff
8128
3
Aryna Sabalenka
7841
4
Elena Rybakina
6026
5
Jessica Pegula
5025
6
Markéta Vondroušová
4463
7
Jasmine Paolini
4068
8
Zheng Qinwen
4055
9
Maria Sakkari
3805
10
Ons Jabeur
3801

Drie Belgen in Indian Wells: Kirsten Flipkens overleeft de kwalificaties

 wo 6 oktober 2021 06:29
Kirsten Flipkens had dit jaar te kampen met veel blessureleed.

Het Belgische contingent op het WTA-toernooi van Indian Wells is uitgebreid. Kirsten Flipkens heeft zich via de kwalificaties gekwalificeerd voor de hoofdtabel in de VS. Ze klopte de Poolse Katarzyna Kawa in drie sets.

2021 heeft Kirsten Flipkens nog niet veel geluk gebracht. Onze landgenote blesseerde zich in januari op het toernooi van Abu Dhabi en die blessure sleept ze al het hele jaar met zich mee.

 

Vorige week maakte ze haar comeback in Chicago, haar eerste wedstrijden sinds eind maart. Flipkens overleefde de kwalificaties in Chicago en botste in de eerste ronde op de Amerikaanse Danielle Collins.

 

Nu heeft Flipkens (WTA-135) ook de hoofdtabel van Indian Wells bereikt. Ze versloeg in de tweede en laatste kwalificatieronde de Poolse Katarzyna Kawa (WTA-163) in drie sets: 2-6, 6-2, 6-3. Ook in de eerste ronde had Flipkens drie sets nodig gehad om de Amerikaanse Theadora Rabman opzij te zetten.

 

Flipkens treft in de eerste ronde de Française Caroline Garcia (WTA-59). Als ze die wedstrijd wint, dan wacht de Amerikaanse Cori Gauff, reekshoofd 15, in de tweede ronde. Ook Kim Clijsters (dankzij een wildcard) en Elise Mertens zijn van de partij in Indian Wells.

Michael Geerts (ATP-295) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel bij de mannen. Hij verloor kansloos zijn wedstrijd in de eerste ronde van de kwalificaties. De Amerikaan Christopher Eubanks (ATP-194) was te sterk: 6-1, 6-3. Geerts was de enige mannelijke Belg in Indian Wells.

Lees ook: