Ga naar de inhoud

"Eeuwige student" Tim Declercq studeert na 14 jaar af: "Iedereen weet dat ik geen sprinter ben"

 di 5 oktober 2021 11:28
Een trotse Tim Declercq in toga samen met zijn familie.

De term eeuwige student was zelden toepasselijker. Tim Declercq is na 14 jaar afgestudeerd als master Lichamelijke Opvoeding & Kinesitherapie. Mét onderscheiding. De renner van Deceuninck-Quick Step kreeg gisteren zijn diploma.

Zijn met modder doordrenkte wieleroutfit had hij ingeruild voor een toga.

 

Wielrenner Tim Declercq pronkte gisteren trots op de Grote Markt in Brussel als master Lichamelijke Opvoeding en  Kinesitherapie.

 

Door zijn wielerloopbaan was dat een werk van lange adem geworden voor Declercq. De renner deed er maar liefst 14 jaar over om het traject te doorlopen.

 

"Iedereen weet dat ik geen snelle sprinter ben, dus deed ik er 30 jaar over om mijn schoolcarrière af te ronden", kon hij er zelf mee lachen op Instagram. "Aangezien mijn dunner wordende haar verborgen is, kan ik zeggen dat het me eeuwig jong hield. Maar ik vermoed dat dat enkel aan de binnenkant is."

Veel dank aan mijn ouders voor hun eindeloze geduld en vastberadenheid om me te laten doorgaan ondanks het weinig succesvolle eerste jaar.

Tim Declercq

"Toch ben ik een beetje trots dat ik mijn master aan de VUB met onderscheiding heb kunnen afronden. Veel dank aan de VUB om de combinatie met topsport doenbaar te maken. Mijn ouders voor hun eindeloze geduld en vastberadenheid om me te laten doorgaan ondanks het weinig succesvolle eerste jaar. En ook mijn geliefde voor haar steun en om me te ontlasten van de huishoudelijke taken wanneer ik weer eens moest studeren."

 

Nog dit: Declercq vervolledigde zijn opleiding na het inleveren van zijn thesis. De titel daarvan luidt "Veranderingen in prestatie,  zuurstofvoorziening in spieren & hersenen en pacing-strategie (doseren van energie) in hypoxische versus normoxische omstandigheden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.