Ga naar de inhoud

Verstraete na Griekse domper: "We hebben niet één, maar drie punten verloren"

 vr 17 september 2021 11:29

Antwerp leek gisteren in de Europa League lang uitzicht te hebben op een puntje tegen Olympiakos, maar drie minuten voor het einde sloeg het noodlot alsnog toe. Na het 2-1-verlies tegen de Grieken waren trainer Brian Priske en Birger Verstraete het erover eens: "We hadden vandaag ook gewoon kunnen winnen."

Verstraete: "We moeten de hand in eigen boezem steken"

Antwerp-middenvelder Birger Verstraete weet dat zijn ploeg de verdedigende achilleshiel van de Grieken in het eerste Europa League-duel niet afgestraft heeft. Hij slaat mea culpa in naam van de groep.

 

 “Het is heel zuur. We verliezen vandaag niet 1 punt. We verliezen de volle buit. Iedereen die de wedstrijd vandaag gezien heeft zal zeggen dat we de winst verdienden, maar daar zijn we momenteel niks mee.”

Als je zelf vergeet te scoren, wordt het moeilijk

Birger Verstraete

"De eerste goal komt voort uit een inworp die eigenlijk voor ons moest zijn, maar we mogen ons daar niet achter verschuilen. Op de voorzet die volgt laten we ons verrassen. Ook bij de tweede goal moeten we de hand weer in eigen boezem steken."

 

"Het is Europa. Je weet dat je geen zes kansen krijgt om een doelpunt te maken. We hebben nochtans genoeg mogelijkheden gehad om het wel over de streep te trekken. Als je daar maar ééntje van tegen de netten werkt, wordt het moeilijk."

El-Arabi heerste in de grote rechthoek van Antwerp: 1-0.

"Zeker een puntje was op zijn plaats geweest"

Ook Antwerp-trainer Priske beseft dat ze gisteren een serieuze kans hebben laten liggen om een grote stap voorwaarts te zetten in hun Europese campagne. De club heeft deze zomermercato immers niet ingekocht voor een snelle Europese exit.

 

"Ik vond dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben. We zijn vertrokken vanuit een sterke organisatie en hebben weinig kansen weggegeven aan Olympiakos."

We verdienen het niet om met lege handen huiswaarts te trekken

Brian Priske

"Natuurlijk was het geen evidentie om hun aanvallers constant uit de grote rechthoek weg te slaan. Ze hebben voorin enkele goede elementen rondlopen die constant op de loer lagen."


"Toch vind ik dat we het niet verdienen om met lege handen huiswaarts te trekken. Een puntje zou absoluut op zijn plaats geweest zijn na onze partij."

Samatta leek Antwerp lang een puntje te schenken, maar de wedstrijd duurde 2 minuten te lang.

"Drie keer knallen in eigen huis"

Tijdens de Europa League-groepsfase kan je je maar weinig fouten veroorloven. Meteen druk op de ketel dus voor Antwerp. Dat beseft ook coach Priske.

 

"Op Antwerp ligt er altijd een pak druk. Dat weet je, maar dat hoort ook zo. We kijken alleszins uit naar onze thuiswedstrijden. Daar gaan we drie keer knallen voor eigen publiek."