Ga naar de inhoud

Tweedeklassers Deinze en Moeskroen bekeren vlotjes voort

 di 14 september 2021 23:41

Tweedeklassers Deinze en Moeskroen zijn dinsdagavond zonder veel problemen door de 5e ronde van de Croky Cup geraakt. Deinze ging met 0-5 winnen bij Lyra-Lierse uit tweede nationale, Moeskroen haalde het met 3-1 van KVK Wellen uit derde nationale.

Deinze ondervond geen enkele moeite met Lyra-Lierse. De Belder scoorde al relatief snel twee keer, Vets maakte er met een owngoal nog voor de rust 0-3 van. Prychynenko, tot vorig jaar nog bij Beerschot, maakte na de pauze nummer vier. Mertens legde 10 minuten voor tijd de eindstand vast.

 

Moeskroen kwam snel op voorsprong met dank aan Ribeiro Costa. Chevalier, vanaf de stip, en Gueye breidden de voorsprong uit tot 3-0. Versteeven scoorde iets voorbij het uur nog tegen, eveneens met een strafschop.

 

In de 6e ronde, van 26 tot 28 oktober, komen de eersteklassers aan zet.