Ga naar de inhoud

Fuglsang geopereerd na sleutelbeenbreuk: zijn seizoen zit erop

 wo 1 september 2021 12:03
De 36-jarige Deen zet na een operatie een punt achter zijn jaar.
Jakob Fuglsang kwam ten val in de 1e rit van de Benelux Tour.

Jakob Fuglsang is gisteren in Herentals met succes geopereerd aan zijn linkersleutelbeen. Dat maakte zijn team Astana bekend. De 36-jarige Deen kwam tijdens de eerste rit van de Benelux Tour ten val. Zijn seizoen zit er zo op. Hij is er op 9 oktober dus niet bij in de Ronde van Lombardije, de Italiaanse klassieker die Fuglsang vorig jaar won.

Astana-teamdokter Andrej Michajlov bevestigt dat Fuglsang niet verplaatste breuken opliep in zijn linkersleutelbeen en -schouderblad. "Met nog zes weken in het seizoen 2021 betekent dit jammer genoeg dat Jakobs seizoen voorbij is."

"Hij heeft geen kans om te herstellen en wedstrijdfit te zijn voor Lombardije", zegt de dokter.

De koers van de vallende bladeren staat op 9 oktober op het programma.  Fuglsang won het wielermonument vorig jaar (in een race waarin Remco Evenepoel zwaar crashte). Het was zijn tweede grote klassieke zege, na Luik-Bastenaken-Luik in 2019.

Fuglsang sluit 2021 noodgedwongen af zonder overwinning. "Dat ik ontgoocheld ben is een understatement", reageert de Deen. "Zoals iedereen weet was het seizoen niet top, maar na de Olympische Spelen (waar hij twaalfde werd in de wegrit, red) heb ik hard getraind en voelde ik mij goed in vorm voor het laatste deel van het seizoen, met Lombardije als mijn hoofddoel."

"Ik ben vrij zeker dat mijn seizoen gedaan is en dat is een bittere pil, maar ik moet het aanvaarden. Ik wil onze medische ploeg bedanken die hier onmiddellijk mijn operatie in België heeft geregeld, zodat ik nu mijn revalidatie kan beginnen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.