Ga naar de inhoud

Amazone Michèle George heerst in de dressuur en schenkt België eerste goud

 do 26 augustus 2021 15:47
Na haar dubbel goud in Londen en haar goud en zilver in Rio is het de 5e paralympische medaille voor George.

Op de Paralympische Spelen heeft amazone Michèle George ons land een derde medaille bezorgd, de eerste gouden. George pakte na een foutloze oefening goud in de individuele dressuuroefening: haar 4e paralympische titel en de derde Belgische medaille van de dag.

Met Michèle George mocht één van de beste Belgische paralympiërs aller tijden vandaag aantreden. Een zekerheid op een medaille, werd vooraf gezegd, al sprak ze dat voorafgaand aan de wedstrijd zelf niet uit.

 

Tijdens de wedstrijd maakte George echter al snel duidelijk dat ze opnieuw dé te kloppen ruiter zou zijn. De 47-jarige amazone werkte een nagenoeg foutloze oefening af met haar paard Best of 8. Met 76,476 kreeg ze een absolute topscore toegekend.

 

De concurrentie wist wat hen te doen stond, maar niemand bleek in staat om de score van George te benaderen. Het zilver ging naar de Britse Sophie Wells, de titelverdedigster op dit onderdeel, brons ging naar de Nederlander Frank Hosmar.

 

Kevin Van Ham, onze landgenoot die in de zelfde reeks in actie kwam, werd met een score van 69,357 knap 7e. George pakt na haar dubbel goud in Londen en haar goud en zilver in Rio nu opnieuw goud, haar vijfde paralympische medaille. Het is na de bronzen medailles van Manon Claeys en Griet Hoet de derde belgische plak van de dag.

Bekijk de gouden oefening van George:

"Hier opnieuw goud nemen, is als een droom"

"Het is overweldigend", reageert een dolgelukkige Michèle George. "Ik vind de juiste woorden niet voor deze titel. Ik ben heel tevreden over de prestatie van mijn paard. Ik weet niet hoe ik het moet zeggen, maar ze stond er echt helemaal."

 

Dit is nog maar mijn 6e wedstrijd met Best of 8, maar ze volgde mij blindelings. Ik verwachtte wel een goede prestatie van haar, maar dit was echt super. Zij is de echte atleet van ons tweeën."

 

"Het kon niet beter. Het gevoel was heel goed. Een paard is zoals een partner, je weet hoe het paard zich voelt. Je voelt dat gewoon. De spanning na mijn oefening was groot. Hier opnieuw goud nemen, is als een droom. Het is echt top. Ik geniet van elke seconde."

Je voelt dat de mensen allemaal opnieuw verwachten dat je zal winnen. Maar ik kan daar goed tegen.

Michèle George

"Dit was een heel aparte wedstrijd, in deze weersomstandigheden, met de hitte en de vochtigheid. Dat kan je nergens ter wereld nabootsen. Sommige paarden hebben daar last van en presteerden minder vandaag. Dat kon je duidelijk zien."

"Op vlak van voorbereiding was dit de moeilijkste van mijn drie Spelen. Ik ben iemand die graag alles tot in de puntjes voorbereidt. Dat kon hier niet. Ik geef eerlijk toe: dat heeft een heel belangrijke rol voor mij gespeeld. Maar het is allemaal goed afgelopen."

"De status van topfavoriet? Er lag veel druk op mijn schouders. Je voelt dat de mensen allemaal opnieuw verwachten dat je zal winnen. Maar ik kan daar goed tegen. Ik hield er op school ook altijd van om examens te doen. Dat gaf me een boost. Ik kan boven mezelf uitstijgen in zo'n situaties."

Kevin Van Ham wordt knap 7e:

Lees ook: