Ga naar de inhoud

3x3 Belgian Lions rechtstreeks naar halve finales, met dank aan Letland

 di 27 juli 2021 11:43

De Belgische mannen van het 3x3-basketbal hebben de groepsfase uiteindelijk als 2e afgesloten, waardoor ze de kwartfinales mogen overslaan en rechtstreeks naar de halve finales kunnen. Een medaille wenkt.

De 3x3 Belgian Lions waren na hun spannende zege tegen Polen al zeker van minstens de kwartfinales, maar met wat hulp van Letland konden ze ook nog 2e worden in de groep. Hierdoor zouden ze rechtstreeks naar de halve finales instromen.

 

En die hulp kwam er ook. Letland kreeg de Nederlanders onder de duim met 22-18 waardoor beide landen samen met België op 4 (uit 7) zeges eindigen. Maar omdat België zowel Letland als Nederland wist te verslaan in de groepsfase eindigen de Lions als 2e, na het ongenaakbare Servië, dat al zijn matchen won.

 

In de halve finales nemen de Belgen het op tegen Letland. België won z'n eerste wedstrijd op de Spelen tegen Letland. Herhalen de Lions die knappe prestatie nog eens? De halve finale en de matchen om de medailles staan morgen op het programma.

programma 3x3 Belgian Lions
zaterdag 24 juli Letland - België 20-21 verslag
zaterdag 24 juli België - Japan 16-18 verslag
zondag 25 juli Rusland - België 16-21 verslag
zondag 25 juli Servië - België 21-14 verslag
maandag 26 juli België - China  20-21 verslag
maandag 26 juli Nederland - België 17-18 verslag
dinsdag 27 juli België - Polen 16-14 verslag
eindfase

woensdag 28 juli

halve finale: België - Letland

8-21

verslag

woensdag 28 juli

strijd om brons

10-21 verslag
Lees ook: