Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
38
3
2
1
0
4
4
2
Union
35
3
0
3
0
3
6
3
Club Brugge
33
3
2
0
1
7
2
4
KRC Genk
31
3
2
0
1
3
1
5
Cercle Brugge
29
3
1
0
2
5
4
6
Antwerp
26
3
0
3
0
0
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
6
2
2
0
0
3
1
2
Union
0
1
0
1
0
2
3
3
Club Brugge
6
2
2
0
0
6
1
4
KRC Genk
4
2
1
0
1
2
1
5
Cercle Brugge
1
1
0
0
1
1
1
6
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
1
0
1
0
1
3
2
Union
0
2
0
2
0
1
3
3
Club Brugge
1
1
0
0
1
1
1
4
KRC Genk
3
1
1
0
0
1
0
5
Cercle Brugge
4
2
1
0
1
4
3
6
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4

Zoek het verschil: Genk: "Nog beter geworden", Standard: "We zijn verzwakt"

 do 22 juli 2021 21:26
John van den Brom steekt zijn ambities niet weg.

Met een heruitgave van de bekerfinale krijgt het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League een waardige affiche als opener. Standard ontvangt Genk, een duel waar beide coaches voor op hun hoede zijn. "Het is een pittige start."

Jupiler Pro League
Standard
einde
1-1
KRC Genk

Genk heeft met de Supercup al een goede test gehad om te kijken hoe het met het niveau gesteld is. Bovendien kan de bekerwinnaar ondertussen op een bijna volledige kern rekenen. Verdedigers Carlos Cuesta en Daniel Munoz zijn de laatste spelers om aan te sluiten en zullen het duel tegen Standard missen.

 

"Ik was na de wedstrijd tegen Brugge al positief over de prestatie en we hebben deze week weer een stap gezet", zegt coach John van den Brom. "Dan mag je er van uitgaan dat we klaar zijn voor de start."

 

"Maar het is niet de eenvoudigste wedstrijd om mee te beginnen. We moeten 100 procent zijn om te winnen en tegen Brugge hebben we gezien dat we nog niet zo ver staan. Ik heb goede dingen gezien, maar ook minder goede dingen."

 

Het duel tegen Standard is wel weer een uitstekende uitdaging om in het ritme te komen voor de CL-match tegen Shakhtar Donetsk. "De groep van Standard is nog redelijk compleet. Er zijn nog veel jongens van vorig seizoen", weet Van den Brom.

 

"Standard heeft niet het meest succesvolle seizoen achter de rug, dus ze zullen belust zijn op revanche. Of de bekerfinale nog zal spelen? Bij ons niet. Het wordt hoe dan ook een pittige start."

Standard heeft niet het meest succesvolle seizoen achter de rug, dus ze zullen belust zijn op revanche.

John van den Brom

"Kampioen worden? We hebben ambities"

Genk werd vorig seizoen nog de grootste uitdager van Club Brugge in de play-offs. Maar John van den Brom droomt van meer in de nieuwe jaargang. "De honger wordt groter. Ik ga er altijd van uit dat we elke wedstrijd kunnen winnen."

 

"De start van de competitie mag je niet missen. Vorig jaar werden we geen kampioen door een heel slechte reeks in januari. Dat kan niet. Als we beter willen doen, moeten we ons aantal verliespunten verkleinen."

 

"Eigenlijk zijn we beter dan vorig seizoen. Ik ga niet zeggen dat we dit jaar kampioen gaan worden. Maar we hebben wel ambities, we hebben een duidelijk doel voor ogen. Het seizoen begint morgen en we zullen er alles aan doen om tegen Standard te winnen."

Van den Brom: "Eigenlijk zijn we beter dan vorig seizoen"

Leye: "Weinig geld en weinig mogelijkheden"

Ook bij Standard beseffen ze dat ze meteen op de afspraak zullen moeten zijn tegen Genk. "Je merkt de spanning", zegt coach Mbaye Leye. "De spelers willen zich tonen in de eerste match."

 

"Genk is nog steeds een ploeg die wil spelen, met enorme offensieve kwaliteiten. Als je Hrosovsky en Toma als invallers kan gebruiken, dan heb je een brede kern. Het is een technisch sterk team."

 

De verloren bekerfinale is al verteerd bij Leye. "Het zal niet dezelfde wedstrijd zijn. We mogen geen foutjes maken en moeten zeer waakzaam zijn om niet verrast te worden. We moeten een collectief blok neerzetten."

 

Leye moet het wel zonder versterkingen stellen, omdat Standard in financieel moeilijke papieren zit. "We doen er alles aan om orde op zaken te stellen", zegt hij. "Ik ben op een moment gekomen dat er weinig geld en weinig mogelijkheden zijn. Maar ik ben nog steeds trots dat ik coach ben van Standard. Samen doen we er alles aan om de club terug op niveau te brengen."

 

"Maar Standard is inderdaad verzwakt. Het is onmogelijk, echt onmogelijk, om momenteel het grote Standard aan het werk te zien na een korte voorbereiding en een moeilijk vorig seizoen. Het zal stap per stap moeten gaan."

Standard en Genk trappen vrijdag de competitie op gang

Leye: "Hoop dat we vrijdag het nieuwe gezicht van Standard kunnen tonen"

Laifis: "De jonge spelers zijn klaar om zich te tonen"