Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
30
3
2
1
0
9
3
2
KV Mechelen
29
3
2
1
0
8
7
3
STVV
27
3
2
0
1
8
5
4
Standard
19
3
0
1
2
4
8
5
OH Leuven
19
3
1
1
1
4
4
6
Westerlo
15
3
0
3
0
2
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
3
1
1
0
0
5
1
2
KV Mechelen
3
2
1
1
0
5
5
3
STVV
4
2
1
0
1
5
3
4
Standard
1
1
0
0
1
0
0
5
OH Leuven
3
2
1
1
0
4
4
6
Westerlo
0
1
0
1
0
0
3
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
3
2
1
1
0
4
2
2
KV Mechelen
3
1
1
0
0
3
2
3
STVV
3
1
1
0
0
3
2
4
Standard
1
2
0
1
1
4
8
5
OH Leuven
1
1
0
0
1
0
0
6
Westerlo
0
2
0
2
0
2
5

OHL-trainer Marc Brys mag Trofee Raymond Goethals in prijzenkast zetten

 ma 19 juli 2021 13:38
Marc Brys komt tussen enkele mooie namen te staan op de erelijst.

Marc Brys heeft de trofee Raymond Goethals voor het jaar 2020 gewonnen. De coach van OHL haalde het van Philippe Clement (Club Brugge) en Ivan Leko (Antwerp). 

De jury bekroont met de award elk jaar de Belgische trainer die het best beantwoordde aan de figuur van Raymond Goethals en zijn wijze van werken. Door corona werd deze editie een half jaar later uitgereikt.

Marc Brys, die sinds vorig jaar aan het roer staat bij OH Leuven, kreeg de meeste stemmen van de jury. De promovendus was lange tijd een van de revelaties en deed tot het einde van de competitie mee voor een ticket van de play-offs, maar finishte uiteindelijk als elfde.

 

Brys kreeg de voorkeur op Philippe Clement en Ivan Leko, die halfweg het seizoen Antwerp verliet voor een Chinees avontuur. Brys volgt Philippe Clement op, die in 2018 en 2019 met de prijs ging lopen.

 

"Het is een ware eer en het geeft een goed gevoel om de trofee uit handen van zijn zoon te mogen ontvangen", reageerde een tevreden Brys: "Het is een beetje verrassend, omdat ik voor de andere prijzen nooit genomineerd werd. Daar wordt vaak gekeken naar wie prijzen pakt, en terecht."

 

"Dan blijven trainers in het segment waar wij werken een klein beetje op de honger zitten. Dat is de slimmigheid van deze trofee, die ook oog heeft voor trainers die hard en goed werken en niet het materiaal hebben om echt prijzen te pakken." De jury beloonde zijn resultaten met OHL in verhouding tot zijn spelerskern.

 

Brys droeg de trofee op aan Bart Van Lancker, die eind juni overleed. Zowel bij Beerschot, STVV als OHL deed hij dienst als zijn physical coach. "We werkten 15 jaar samen. Het was niet zomaar een collega, maar een familielid."

 

Het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League schiet komend weekend uit de startblokken. OHL speelt zaterdag gastheer voor Zulte Waregem. "De groep is klaar, maar nog onvolledig om zich optimaal te wapenen voor de strijd. Er moeten nog automatismen in de groep sluipen."

Brys: "Trainers die geen prijzen pakken blijven soms op hun honger zitten"

De Ketelaere ontvangt trofee Dominique D'Onofrio

Ook Charles De Ketelaere viel in de prijzen. De middenvelder van Club Brugge kreeg de Trofee Dominique D'Onofrio, de prijs voor de beste nieuwkomer in de hoogste voetbalklasse in 2020.

 

"Het is leuk om je individuele prestaties beloond te zien worden door een jury met grote namen uit het Belgische voetbal", verklaarde de jonge Bruggeling op de uitreiking.

 

De jury werd samengesteld uit voormalige bondscoaches van de Rode Duivels, ex-winnaars van de Trofee Raymond Goethals, scheidsrechters en leden van de organisatie van de Trofee Dominique D'Onofrio.

 

Op het gala van de Gouden Schoen en het gala van de Belgische sport in 2020 ging hij eerder al aan de haal met de prijs voor Belofte van het jaar. "Ik focus voorlopig niet op de Gouden Schoen. Individuele prijzen winnen is mooi, maar collectieve titels zijn veel belangrijker."

De Ketelaere: "Heel leuk om deze prijs te winnen: het zijn toch allemaal grote namen in de jury"

Bekijk het verslag in het Journaal:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.