Koeman gefrustreerd door Pedri's deelname aan Spelen: "Hij heeft rust nodig"

  Pedri was een van de uitblinkers bij Spanje op het EK.

  Barcelona-coach Ronald Koeman is niet gelukkig dat Pedri de komende weken zal deelnemen aan het olympisch voetbaltoernooi. De 18-jarige middenvelder haalde eerder deze maand met Spanje ook al de halve finales op het EK voetbal.

  Pedri werd op het EK de eerste speler van 18 jaar die in alle 6 de wedstrijden startte. Nadien nam hij geen rust, maar bereidde zich met de Spaanse olympische ploeg voor op Tokio.

   

  Spanje neemt het in groep C van het olympisch voetbaltoernooi op tegen Egypte, Argentinië en Australië. In Barcelona is intussen de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen begonnen en Ronald Koeman is niet gelukkig met de afwezigheid van Pedri.

   

  "Hij had na het EK juist rust nodig", vindt Koeman. "Hij heeft heel veel gespeeld. We moeten hem een pauze geven. Dat heeft iedereen nodig tijdens de zomer. Twee grote toernooien spelen in één zomer is te veel, maar we kunnen er niets aan doen."

   

  Koeman was wel onder de indruk van zijn poulain op het EK. "Hij was fenomenaal. Op zijn leeftijd speelde hij bijna alle wedstrijden volledig en dat met een enorme maturiteit. Ook voor onze club was het belangrijk. Het toonde de wereld dat jonge spelers in deze club kansen krijgen."