Ga naar de inhoud

Keeper kopen? Grasduin door het ruime aanbod van 9 doelmannen bij PSG

 vr 16 juli 2021 15:44
" "
Een greep uit de keepers, van links naar rechts: Navas, Aréola, Rico en Donnarumma.

"Beter te veel dan te weinig" is vast wat ze bij PSG denken. Met de komst van EK-revelatie Gianluigi Donnarumma heeft de Franse ploeg nu 9 keepers ter beschikking. Wie zijn al die trouwe doelbewakers bij de Parijzenaren? Wij maken voor u een overzicht.

1. EK-held Gianluigi Donnarumma

De Speler van het EK werd deze zomer gratis opgepikt. Het contract van de 22-jarige Italiaanse reus liep af bij AC Milan, waarna hij nieuwe oorden wou opzoeken. 

 

In zijn zoektocht kwam Donnarumma uit in Parijs, waar hij mag strijden met 8 collega's voor één plek tussen de palen. Op een jonge leeftijd heeft hij al een mooi palmares én 99 clean sheets. Volgt nummer 100 snel?

2. Drievoudig CL-winnaar Keylor Navas

Keylor Navas zijn carrière zat in de lift na een uitstekend WK in Brazilië (2014) met Costa Rica. De kleine doelman - die 185 cm meet - volgde Iker Casillas op bij Real Madrid en won maar liefst drie keer de Champions League.

 

In 2018 speelde ene Thibaut Courtois een dijk van een WK, waardoor de Costa Ricaan mocht opkrassen als eerste keuze bij Real. Hij ging zijn geluk beproeven bij PSG, waar hij - tot nu? - vaste waarde is tussen de palen.

3. Jeugdproduct Alphonse Aréola

Alphonse Aréola begon aan zijn voetbaldroom bij de jeugd van PSG. Na een uitleenbeurt aan Lens, Bastia en Villarreal leek de Fransman in 2017 eindelijk door te breken, maar de komst van Navas besliste daar anders over.

 

In totaal speelde Aréola al 107 wedstrijden voor de club van zijn hart. In 2019-2020 was hij doublure van Courtois bij Real Madrid, vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Premier League-degradant Fulham. Maakt Aréola zich opnieuw op voor een uitleenbeurt?

4. Spaanse belofte Sergio Rico

Een jonge zelfverzekerde doelman met présence én Andalusisch bloed in zijn aders. Daar liet PSG zijn oog op vallen. Sergio Rico is een jeugdproduct van Sevilla, waar hij in zijn debuut maakte op  21-jarige leeftijd.

 

De Spaanse keeper verving de geblesseerde Beto en imponeerde in het doel van Sevilla. Met een Europa League-trofee op zak en een uitstapje naar Fulham achter de rug, belandde hij bij PSG. Nog geen groot succes, met maar 12 wedstrijden achter zijn naam.

5. Pools proefkonijn Marcin Bulka

Geboren in het Poolse stadje Plock, dat niet groot genoeg was voor de dromen van Marcin Bulka. De doelman wou op jonge leeftijd proeven van het topvoetbal. Letterlijk. Bulka ging op proef bij Barcelona en Chelsea.

 

De club uit Londen nam de jonge keeper onder zijn hoede, waar hij bij de beloften uitblonk. In juli van 2019 nam PSG de 19-jarige Bulka over. Het afgelopen seizoen mocht hij ervaring opdoen bij Franse derdeklasser Châteauroux.

6. Veelbelovende Italiaan Denis Franchi

De U19 van Club Brugge heeft goede herinneringen aan Denis Franchi. In de UEFA Youth League van 2019-2020 slikte hij zes goals in twee wedstrijden tegen de Bruggelingen.

 

Toch heeft PSG het volste vertrouwen in Franchi. Deze zomer werd hij op zijn 18 gepromoveerd naar het eerste elftal. Louter symbolisch of met het oog op de toekomst?

7. Oude bekende Alexandre Letellier

In 2010 speelde de inmiddels dertigjarige Alexandre Letellier voor PSG B. Daarna schuimde hij vijf clubs af: Angers, Young Boys, Troyes, Sarpsborg en Orléans. 

 

Vorige zomer kwam Letellier transfervrij terug thuis in Parijs. Na 10 jaar - met veel omwegen - mag hij ballen stoppen van Neymar en Mbappé op training.

8. Haïtiaan Garissone Innocent

Garissone Innocent is het volgende jeugdproduct in het rijtje van PSG. De Fransman met Haïtiaanse roots bracht het afgelopen seizoen door bij tweedeklasser Caen.

 

Bijna liep het fout voor Innocent. In een wedstrijd tegen Chambly bezweek hij met een hartstilstand. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en herstelde wonderwel. De Haïtiaanse belofte-international zal - met grote waarschijnlijkheid - opnieuw vertrekken naar de Ligue 2.

9. Franse jeugdinternational Lucas Lavallée

Lucas Lavallée kwam in juni over van de beloften bij Lille. Hij zette zijn krabbel onder een contract van 3 jaar bij de ploeg uit de hoofdstad. Een transfer waar de Franse belofte-international erg blij mee was.

 

Dat hij al vanaf de U17 wordt opgepikt bij de Franse selectie, geeft Lavallée mooie adelbrieven. Of die hem een toekomst tussen de palen bij PSG opleveren, is een andere vraag.

Lees ook: