Ga naar de inhoud

Frank Raes blikt vooruit op Supercup: "Generale repetitie, maar extra boeiend"

 za 17 juli 2021 10:03

Vanavond staat met de Supercup de officieuze start van het nieuwe voetbalseizoen op het programma. Een duel tussen landskampioen Club Brugge en vicekampioen Racing Genk is een affiche om van te smullen. Dat vindt commentator Frank Raes ook: "Genk ademt in de nek van Brugge, dat maakt het extra boeiend."

De Supercup is het voorgerecht op de Belgische competitie. Maar dat wordt al geserveerd wanneer het EK nog vers in het geheugen zit en de transferperiode nog niet is afgerond. 

 

"Het zullen dus niet de twee sterkste elftallen zijn die Club Brugge en Genk in lijn kunnen brengen", weet Frank Raes. "Het is een generale repetitie, meer moeten we er niet van verwachten."


"Het wordt een leuk opwarmertje waarin we een aantal nieuwe namen aan het werk kunnen zien. Vooral bij Genk dan, zoals Eiting van Ajax en Trésor van Willem II. Bij Club zijn die nieuwe namen er nog niet." 

 

"De kern van Genk is nu al erg ruim", meent de commentator. "Club heeft wel nog tijd, want zij spelen pas de Champions League in september, terwijl Genk in de voorrondes vol aan de bak moet." 

Het is een generale repetitie, meer moeten we er niet van verwachten.

Frank Raes
" "
Een van de nieuwe namen bij Genk: Mike Trésor.

De hete adem van Genk

Met Genk en Club Brugge staan volgens Frank Raes de twee sterkste ploegen van België tegenover elkaar. Ze beëindigden de play-offs dan ook met een gelijk puntenaantal op plaatsen 1 en 2.

 

"In de Champions' Play-offs was het toch straf dat Genk Club twee keer klopte. Ze ademden toen in de nek van Brugge, dat maakt de wedstrijd extra boeiend." 

 

"Ik kijk ook uit naar de strijd tussen twee erg goede, jonge keepers: Vandevoordt en Lammens." Die laatste staat tussen de palen door de blessure die Simon Mignolet opliep tijdens het EK.

Ik wil wel eens zien wat De Ketelaere kan op de positie van Vanaken, wat toch zijn beste positie zou zijn.

Frank Raes

Niet alleen Mignolet ontbreekt bij Club Brugge: "Hans Vanaken is er nog niet,  Ruud Vormer zit in quarantaine en ook op Sobol wordt nog niet gerekend", deelt Raes mee.

 

"Ik wil wel eens zien wat De Ketelaere kan op de positie van Vanaken, wat toch zijn beste positie zou zijn. Maar natuurlijk zullen de afwezigen mee de wedstrijd bepalen."

 

Ook de tegenstander van Club is nog niet op volle sterkte. Genk heeft drie Colombianen die nog niet terug zijn na de Copa America. "Ook Hrosovsky, Thorstvedt en Onuachu zijn niet volledig fit."

Senne Lammens
Senne Lammens debuteert bij Club.

De rol van 10.000 supporters

Voor het eerst sinds lang mogen er weer supporters komen kijken. "Ik heb begrepen dat er 10.000 welkom zijn", zegt Raes. "Die gaan wel een belang hebben, zeker voor Club Brugge, dat altijd rekent op de steun van de fans. Daar kijk ik eigenlijk nog het meest naar uit."

  • Volg de wedstrijd met live tekstupdates door op het scorebord te klikken.
  • Radio 1 flitst met Johan De Caluwé. 
Belgische Super Cup
Club Brugge
einde
3-2
KRC Genk
Lees ook: