Ga naar de inhoud

Foeke Booy naar revalidatiecentrum: "Hij werkt vol goede moed aan herstel"

 vr 9 juli 2021 15:02
Foeke Booy.
Foeke Booy.

Foeke Booy, ex-coach van onder andere Cercle Brugge, is zondagavond getroffen door een herseninfarct. De 59-jarige oud-profvoetballer lag enkele dagen in het ziekenhuis, maar volgens zijn ploeg Cambuur gaat het iedere dag "iets beter" met hem. Zo is hij ook overgebracht naar een revalidatiecentrum.

Technisch manager Foeke Booy van SC Cambuur is enkele dagen na zijn herseninfarct overgebracht naar een revalidatiecentrum. De voormalige hoofdtrainer van onder meer FC Utrecht, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles moet nu minstens vier weken in een revalidatiecentrum verblijven. 

 

"Hij werkt er vol goede moed aan zijn herstel", aldus de Friese club, die als kampioen van de tweede klasse promoveerde naar de Eredivisie.   

 

Hoelang zijn herstel gaat duren, is nog niet bekend. Financieel directeur Gerald van den Belt neemt voorlopig de technische zaken voor zijn rekening.   

 

Booy was in het verleden ook geregeld in België actief. Als speler speelde hij voor Kortrijk (1988-1989), Club Brugge (1989-1993) en AA Gent (1993-1994). Als trainer stond hij even aan het roer bij Cercle Brugge (2012-2013).

Lees ook: