Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 1

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

Meer (buitenlandse) pers in Tubeke, "aantal vragen beperken tot 2, aub"

 do 1 juli 2021 09:33
De pers tijdens het open kwartier training in Tubeke.

De Rode Duivels zijn hot. Niks nieuws onder de zon, maar nu ze zich op het EK steeds meer tot de grote favorieten mogen rekenen, mogen ze ook op steeds grotere belangstelling rekenen van de pers. Nu ook de buitenlandse.

Het was woordvoerder Stefan Van Loock die de persconferenties van Youri Tielemans en Dries Mertens gisteren inleidde met de mededeling dat er veel volk was.

 

"Gezien we met iets meer zijn dan gebruikelijk gaan we het aantal vragen per journalist beperken tot 2", kondigde Van Loock aan.

Vragen uit Nederland en Frankrijk

Youri Tielemans mocht het als eerste komen uitleggen. De buitenlanders lieten zich niet onbetuigd.

 

Zo kreeg Tielemans vragen van NOS-reporter Bert Maalderink. Die stelde een vraag die Tielemans niet meteen begreep. "Verklaar je eens nader, want de vraag is onduidelijk", zei Stefan Van Loock.

 

Daarna nam een journalist van Veronica Inside het woord. "Jan Boskamp is geregeld bij ons te gast. Hij zegt dat jij een soort lieveling bent van Roberto Martinez. Klopt dat? Hoe zie jij dat?"

 

En als tweede vraag: "Hoe groot was het leedvermaak dat Nederland uitgeschakeld werd op het EK?" Waarna een diplomatisch antwoord van de 24-jarige Tielemans volgde.

 

Joël Domenighetti zat ook weer in de zaal. De redactiechef van de Franse sportkrant L'Equipe wilde van Tielemans weten of België lessen getrokken had uit het WK van 2018 en of België nu even klinisch speelt als Frankrijk.

 

Een reporter van The Times Scotland peilde naar de kwaliteiten van Shaun Maloney, de Schotse assistent-coach van Roberto Martinez in de Belgische staf. 

Een vraag uit Duitsland

Ook aanwezig, zij het dan met een zoom-verbinding: Martin Moravec. Moravec is sportjournalist bij het Duitse persagentschap DPA.

 

"Dag, meneer Tielemans. Kunt u uitleggen wat Kevin De Bruyne zo speciaal maakt?", vroeg Moravec.

Veel Italiaanse vragen voor Mertens

Als halve Italiaan was Dries Mertens een begeerde gesprekspartner voor de Italiaanse pers.

 

"Wat vind je van Italië? Heeft Italië jou verrast?", wilde een journalist uit de laars weten. En heb je al berichtjes uitgewisseld met Insigne, Di Lorenzo en Jorginho, die je goed kent?" Mertens met de glimlach: "No. No."

 

Veronica Inside legde Mertens de vraag voor "in hoeverre dit de laatste kans is voor de huidige generatie Belgen om een grote prijs te pakken?" 

 

En: "Jan Boskamp ziet Italië vrijdag als favoriet. Begrijp je dat?" Mertens: "Ik vind het terecht dat zulke uitspraken gedaan worden."

"Is Italië jouw gedroomde tegenstander?"

Bert Maalderink hintte ook naar het Italiaanse gevoel van Mertens: "Maakt Italië voor jou een gedroomde tegenstander?"

 

Mertens: "Voor mij is dit speciaal, ja. Het is superleuk. Ik ken veel van die jongens. Anderzijds wil ik gewoon winnen en doorgaan op dit EK."

De Italiaanse stijl en Jorginho

Tot slot nog twee Italiaanse vragen voor Mertens, over de speelstijl van Roberto Mancini en of hij Jorginho de sleutelspeler vindt van de ploeg.

 

Mertens antwoordde in het Engels. Voor zijn part kon het ook in het Italiaans, dat hij vlot spreekt, maar dan zou de rest van de zaal niet kunnen meeluisteren.

De perszaal gisteren in Tubeke:

Lees ook: