Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11695
2
Aryna Sabalenka
8138
3
Coco Gauff
7638
4
Elena Rybakina
5673
5
Jessica Pegula
4550
6
Markéta Vondroušová
4143
7
Maria Sakkari
3980
8
Zheng Qinwen
3945
9
Ons Jabeur
3748
102
Danielle Collins
3472

Loting Wimbledon: Van Uytvanck tegen WTA-5 Svitolina, Elise Mertens treft WTA-144 Dart

 vr 25 juni 2021 13:18
" "
Elise Mertens (l) en Alison Van Uytvanck (r).

Vanochtend is er geloot voor Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar, dat maandag van start gaat. Elise Mertens (WTA-16) krijgt als 13e reekshoofd thuis- en wildcardspeelster Harriet Dart (WTA-141) tegenover zich, Alison Van Uytvanck (WTA-57) had minder geluk met nummer 5 Elina Svitolina (WTA-5) uit Oekraïne.

Met Greet Minnen, de partner van Van Uytvanck, doet er nog een derde Belgische mee. Minnen, nummer 119, overleefde de kwalificaties en kent haar opponente nog niet.

 

In 2014 versloeg Mertens de toen nog piepjonge 24-jarige Britse op een ITF-toernooi in Ponta Delgada (Azoren) op hardcourt met 6-2, 6-1. Als Mertens ook deze keer wint, wacht haar in de tweede ronde een duel met de Chinese Zhu Lin (WTA-99) of de Duitse Mona Barthel (WTA-187).


Ook Van Uytvanck keek haar opponente één keer eerder in de ogen. In 2015 moest ze op het hardcourt van Indian Wells met 4-5, 7-6 (7/4), 6-1 het onderspit delven. Als ze de 26-jarige Oekraïense deze keer wel kan verrassen, neemt ze het in de tweede ronde op tegen de Poolse Magda Linette (WTA-44) of de Amerikaanse Amanda Anisimova (WTA-79).


Ysaline Bonaventure (WTA-128), Marie Benoit (WTA-234) en Maryna Zanevska (WTA-194) gingen eruit in de voorronde, Kirsten Flipkens (WTA-95) moest verstek laten gaan met een enkelblessure.

 

Bij de mannen hebben we voor het eerst sinds de Australian Open van 2014 geen Belgische deelnemer in het enkelspel van een grandslamtoernooi: David Goffin (ATP-15) is geblesseerd, nadat hij in Halle uitgeschoven was. Ruben Bemelmans (ATP-217) en Kimmer Coppejans (ATP-191) gingen eruit in de kwalificaties.

Federer opent tegen Mannarino, Djokovic ontmoet Draper

Roger Federer stapte uit Roland Garros om fris te zijn voor Wimbledon, zijn favoriete grandslamtoernooi. De Zwitser, die binnenkort 40 wordt, mikt er op een 9e titel, waarmee hij weer alleen recordhouder grandslamtitels zou worden met 21 stuks. Federer (ATP-8) krijgt de Fransman Adrian Mannarino (ATP-42) als aperitief.

 

Novak Djokovic, nummer 1 van de wereld en winnaar dit jaar van de Australian Open en Roland Garros, is ook op het gras in Londen de grote favoriet. De Serviër begint met een kleine naam: de Britse genodigde Jack Draper (ATP-250). Federer en Djokovic kunnen elkaar pas ontmoeten in de finale. Djokovic hoopt zijn 20e GS-titel te pakken en zo Federer en de afwezige Nadal te evenaren.

 

Bij de vrouwen missen wel 2 toppers: WTA-2 Naomi Osaka en WTA-3 Simona Halep. De Roemeese is de titelhoudster, maar ze sukkelt met haar kuit. Ashleigh Barty (WTA-1) en Serena Williams (WTA-8) kregen haalbare kaarten.

 

De Australische treft de Spaanse Carla Suarez Navarro (WTA-138), die afscheid zal nemen op Wimbledon. Navarro rekende de voorbije maanden af met kanker. Williams van haar kant zoekt een 24e grandslamtitel, waarmee ze het record van Margaret Court zou evenaren. De 39-jarige Amerikaanse wacht de Wit-Russin Aljaksandra Sasnovitsj (WTA-100).

Tweets over de loting:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.