Ga naar de inhoud

Berrettini houdt Norrie van Londense thuiszege, Humbert verrast in Halle

 zo 20 juni 2021 18:21
Ugo Humbert (L) en Matteo Berrettini (R).
Ugo Humbert (L) en Matteo Berrettini (R).

De tennis-primussen van de dag: Matteo Berrettini en Ugo Humbert. In Londen slaagde het Italiaanse talent Berrettini erin om de finale van thuisspeler Cameron te winnen. In de finale van het ATP-toernooi van Halle liet favoriet Rublev zich dan weer verrassen door de 22-jarige Ugo Humbert.

Debutant Berrettini gaat Becker achterna in Londen

Matteo Berrettini heeft zijn Wimbledon-ambities in de finale van het ATP-toernooi in Londen in de verf gezet vandaag. De Italiaanse topspeler versloeg er de thuisspeler Cameron Norrie met 6-4, 6-7(5) en 6-3.

 

De 25-jarige speler maakte opnieuw gebruik van zijn verschroeiende opslag en uitstekende forehand om de vijfde titel in zijn carrière op te eisen. Hij is zo de eerste Italiaanse kampioen op het prestigieuze evenement geworden.     

 

Zijn tegenstander Norrie, nummer 41 van de wereld, was al het derde Britse slachtoffer van Berrettini deze week. Hij versloeg eerder ook vijfvoudig kampioen Andy Murray en Dan Evans.  

 

De Italiaan wordt zo de eerste toernooi-debutant die de titel op Queen's Club - sinds Boris Becker in 1985 - won. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Humbert verrast Rublev in Halle

Ook Ugo Humbert (ATP 31) mocht vandaag zegevieren. De Fransman verraste vriend en vijand met een knappe overwinning in de finale van het ATP 500-toernooi in Halle. 

 

Hij versloeg er de Rus Andrey Rublev (ATP 7) in twee sets met 6-3 en7-6 (7-4). De 22-jarige tennisser eist zo de meest prestigieuze toernooi-overwinning uit zijn carrière op.

 

De 22-jarige had een geweldige week in Duitsland. Hij schakelde ook de Duitser Alexander Zverev (ATP 6) en de Canadees Félix Auger-Aliassime (ATP 21) uit. Ter info: die laatste had net de grote favoriet Roger Federer (ATP 8) uitgeschakeld. 

 

Na Antwerpen en Auckland (ATP 250) vorig jaar, is dit al de derde titel in de jonge carrière van de Fransman. Zo blijft hij voorlopig nog ongeslagen in toernooifinales in het professionele circuit.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.