Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
11
Jannik Sinner
9525
21
Carlos Alcaraz
8580
32
Novak Djokovic
8360
4
Alexander Zverev
6885
5
Daniil Medvedev
6485
6
Andrey Rublev
4710
7
Casper Ruud
4025
8
Hubert Hurkacz
3995
92
Alex De Minaur
3845
10
Grigor Dimitrov
3775

meest recent

Rafael Nadal past voor Wimbledon en de Olympische Spelen

 do 17 juni 2021 13:37

Rafael Nadal zal niet deelnemen aan Wimbledon en de Olympische Spelen. Dat heeft de 35-jarige Spanjaard donderdag bekendgemaakt. Nadal wil zijn lichaam rust gunnen en zo langer blijven meedraaien op het hoogste niveau.

"Ik heb beslist om niet deel te nemen aan Wimbledon en de Olympische Spelen", schrijft Rafael Nadal op Twitter. "Het was geen makkelijke beslissing, maar ik heb geluisterd naar mijn lichaam en overlegd met mijn entourage. Het is de juiste beslissing."

 

"Ik wil op deze manier langer blijven spelen en doen wat me gelukkig maakt en dat is meestrijden op het hoogste niveau. Dat er maar twee weken rust zijn tussen Roland Garros en Wimbledon heeft zeker meegespeeld. Het gravelseizoen is altijd erg belastend voor mijn lichaam. In deze fase van mijn carrière is het belangrijk om blessures te vermijden."

 

Nadal had ook nog mooie woorden voor de Olympische Spelen. "Zij hebben voor mij als sportman altijd veel betekend. Ik heb de kans gehad om 3 keer te mogen deelnemen en ik had ook de eer om de vlag van mijn land te mogen dragen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.