Frankrijk knielt dan toch niet: "Het moet een gezamenlijk initiatief zijn"

  Frankrijk won gisteren met 1-0 van Duitsland.

  De Franse nationale ploeg heeft gisteren, vlak voor hun duel tegen Duitsland, beslist om toch niet te knielen bij de aftrap. Na afloop van de wedstrijd legde aanvoerder Hugo Lloris uit waarom: "Het moet een gezamenlijk initiatief van alle landen én de UEFA zijn."

  Frankrijk knielde dan toch niet gisteren. Onder meer de Rode Duivels en Engeland gingen voor het eerste fluitsignaal wél op een knie zitten om te protesteren tegen racisme. Dat leverde soms boegeroep vanuit de tribunes op.

   

  Franse media speculeerden aanvankelijk dat de Fransen niet besloten hadden te knielen na de verwarring die was ontstaan door de protestactie van de parachutist van milieuorganisatie Greenpeace (lees hieronder verder), maar dat blijkt nu toch niet het geval.    

  Als wij het doen, moeten alle landen het doen én ze moeten de steun van de UEFA krijgen

  Hugo Lloris

  "Wij vinden dat als wij het doen, alle landen het moeten doen én dat ze de steun van de UEFA moeten krijgen", legde de Franse doelman Hugo Lloris uit. 


  "In de Premier League was het een gezamenlijk initiatief, maar op dit toernooi is dat niet het geval. Het betekent niet dat we niet achter de zaak staan. Voor alle duidelijkheid: wij willen geen racisme in onze sport en onze gemeenschap."

  Lees ook: