Argentinië laat ondanks goal van Messi de koppositie liggen in WK-voorronde

vr 4 juni 2021 07:09
Lionel Messi kon tegen Chili enkel scoren vanaf de stip.

In de voorrondes van het WK 2022 heeft Argentinië thuis niet kunnen winnen van Chili. Lionel Messi en co blijven zo op de tweede stek in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificaties. Colombia boekte wel een broodnodige overwinning.

Leider Brazilië kwam donderdag niet in actie en dus had Argentinië tegen Chili de kans om naar de 1e plaats te wippen. De thuisploeg kwam halfweg de 1e helft ook op voorsprong. Lionel Messi verzilverde een penalty na een overtreding in de zestien op Lautaro Martinez.

Tien minuten voor de rust kwam Chili weer langszij. Alexis Sanchez prikte de 1-1 binnen na een assist van Medel.

Messi flirtte nog twee keer met de 2-1. Vlak voor de pauze schudde de Chileense doelman Claudio Bravo een fantastische redding uit zijn mouw bij een vrije trap van de Argentijnse nummer 10. Ook in de slotfase van de match was Bravo beslissend bij een kans voor Messi.

Colombia wint overtuigend

Colombia heeft na een matige start in de WK-kwalificaties een broodnodige overwinning behaald. De Colombianen gingen met 0-3 winnen op het veld van Peru dankzij goals van Mina, Uribe en Diaz. Zo maakt Colombia weer de aansluiting met de top 4, die recht geeft op een WK-ticket.

Uruguay bleef thuis steken op een 0-0-gelijkspel tegen Paraguay, Bolivia boekte zijn eerste overwinning: 3-1 tegen Venezuela.

10. Venezuela 18 3 1 14 -20 10

* De top 4 plaatst zich voor het WK 2022 in Qatar, de 5e speelt de play-offs met een land uit Azië.