Het voetbalweekend in beeld: vurige Seraing-fans, coach Thoelen en gelovige Carcela

  Fans van 1B-club Seraing zetten hun spelers op scherp voor de barragematch tegen Waasland-Beveren.

  De eerste wedstrijden in de play-offs en in de barrages van ons voetbal zijn achter de rug. Kijk op deze pagina naar enkele opvallende beelden van het voorbije weekend.

  Lamkel Zé krijgt duw en gaat Arteaga meteen achterna

  Vrijdagavond beet Antwerp de spits af tegen Racing Genk (2-3). En wie Antwerp zegt, zegt Lamkel Zé. Deze keer ging de aanvaller na een duw meteen verhaal halen bij zijn tegenstander Arteaga.

  Vurige fans van Seraing

  Zaterdag bikkelden Seraing en Waasland-Beveren (1-1) een eerste keer om een plaats in de hoogste afdeling. Voor de wedstrijd reden de spelers van Seraing door een indrukwekkend rood-zwart rookgordijn.

  De supporters van de 1B-club mochten de wedstrijd niet bijwonen in het stadion. Dus supporterden ze maar vanaf straat. Dat was zelfs meermaals te horen op het veld van Seraing.

  Supporters proberen een glimp op te vangen van Seraing - Waasland-Beveren (1-1).

  Luciano D'Onofrio in Seraing

  Luciano D'Onofrio had vorige week het een ander uit te leggen aan de politie, maar zaterdagavond zat de (voormalige) sterke man van Antwerp alweer in de voetbaltribunes. Hij mocht de match van Seraing wel bijwonen in het stadion.

  Luciano D'Onofrio woont de wedstrijd van Seraing bij.

  In het Pairaystadion zaten overigens heel wat bestuurders. Onze reporter telde er meer dan 100.

  De fopduiken van topscorer Mikautadze

  Naar de wedstrijd zelf dan. Topschutter Georges Mikautadze kreeg de bal er niet meteen in voor Seraing en pakte dan maar uit met enkele fopduiken. In de extra tijd kon hij toch scoren vanaf de stip.

  Carcela eet en drinkt na zonsondergang

  Standard-speler Mehdi Carcela leeft de regels van de ramadan na. Hij wacht in Oostende tot de zon is ondergegaan om te eten en te drinken.

  Coach Yannick Thoelen: "Jij blijft staan, want ze gaan je wegtrekken"

  Zonder publiek in een stadion hoor je de spelers goed met mekaar communiceren. Luister hier hoe KV Mechelen-doelman Yannick Thoelen zijn pionnen zet voor een hoekschop van AA Gent.

  Peyre blokt af met zijn hoofd

  Dat Thibault Peyre tegen een stootje kan, heeft hij nog eens bewezen. In Gent blokt de verdediger van KV Mechelen tot twee keer toe een schot af, de tweede keer zelfs met zijn hoofd.