Ga naar de inhoud

Dinamo Kiev doorbreekt hegemonie van Sjachtar Donetsk in Oekraïne

 zo 25 april 2021 21:15
voetbalspelers
In de 1/16e finales van de Europa League schakelde Dinamo Kiev een gehavend Club Brugge uit.

In Oekraïne heeft Dinamo Kiev voor het eerst sinds 2016 het nationale voetbalkampioenschap gewonnen. De ploeg uit de hoofdstad beëindigt zo de hegemonie van Sjachtar Donetsk, dat de voorbije 4 jaar de landstitel pakte.

Dinamo Kiev won vandaag met 5-0 van Inhoelets Petrove. Met nog 3 speeldagen voor de boeg telt het team een onoverbrugbare voorsprong van 13 punten op Sjachtar Donetsk, dat met 2-0 verloor van Oleksandrija.

 

Dinamo heeft nu 16 landstitels in de prijzenkast. Dankzij de titel is Dinamo volgend seizoen zeker van deelname aan de groepsfase van de Champions League.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dit seizoen kegelde Dinamo Kiev twee Belgische teams uit Europa. De Oekraïners schakelden AA Gent uit in de play-offronde voor de Champions League.

 

Daarna waren ze in de 1/16e finales van de Europa League te sterk voor een gehavend Club Brugge. De Belgische landskampioen werd geplaagd door een coronagolf.

lees/bekijk ook: