Ga naar de inhoud
Simon Mignolet
Ook voor Club is het Europees avontuur voorbij.

Onthoofd Club Brugge druipt als laatste Belgische ploeg af na nederlaag in het slot

 do 25 februari 2021 22:49
DKY
einde
1-1
CLU
 1. 20' - Geel - Thomas Van den Keybus
 1. 50' - Geel - Artem Besyedin
 2. 58' - Verv. Bas Dost door Youssouph Badji
 3. 68' - Verv. Volodymir Shepelev door Mykola Shaparenko
 4. 78' - Verv. Tomasz Kedziora door Oleksandr Karavaiev
 5. 84' - Doelpunt - Vitaliy Buyalskyi (0 - 1)
 6. 85' - Verv. Nabil Dirar door David Chidozie Okereke
 7. 85' - Verv. Eduard Sobol door Maxim De Cuyper
 8. 87' - Verv. Vitaliy Buyalskyi door Oleksandr Andriyevskiy
UEFA Europa League - speeldag 2 - 25/02/21 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
84'
Vitaliy Buyalskyi
0 - 1
Vitaliy Buyalskyi
84'

Een door het coronavirus geplaagd Club Brugge heeft zich in eigen huis niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van de Europa League. Blauw-zwart miste een resem sterkhouders en werd niet op zijn waarde geklopt door Dinamo Kiev: 0-1. Invaller Sjaparenko deed de wedstrijd kantelen in de tweede helft. Alle Belgische ploegen zijn daardoor Europees uitgeschakeld.

Club Brugge - Dinamo Kiev kort samengevat

 • Sleutelmoment: Het uitvallen van Bas Dost is een fameuze streep door de rekening van Club Brugge. Met hem verdwijnt voorin de balvastheid en komt de verdediging vaker onder druk te staan.
 • Man van de Match: Dinamo Kiev leek wel te slaapwandelen, tot Sjaparenko inviel. De middenvelder schudde zijn ploegmaats wakker en was de aanstoker van de late opstoot van de bezoekers.
 • Opvallend: Déjà vu voor Club Brugge tegen een Oekraïense tegenstander in de Europa League. Zes jaar geleden ging het tegen een uitgekookt Dnipro ook mis in het slot van de terugmatch.

Bekijk het verslag:

Club valt net te vroeg zonder benzine

Club Brugge miste zijn hoofdcoach en zowat een halve basisploeg, maar vatte de wedstrijd toch met veel vertrouwen aan. Het kon immers toch op Mignolet rekenen tussen de palen en tegenstander Dinamo Kiev had in eigen land een flauwe generale repetitie achter de rug.

 

Het eerste bedrijf op het Europese toneel werd evenmin een klapper. Kiev ving niet veel aan met zijn balbezit. Enkel Club kon af en toe een kansje versieren, al wist Dost zijn kopballen niet juist te plaatsen. Voor de rest had de thuisploeg de boel vrij aardig onder controle. Tegen een slaperig Dinamo kwam het eigenlijk op geen enkel moment in de problemen.

 

De tweede helft volgde aanvankelijk hetzelfde scenario, tot Dost zich blesseerde bij een hakje naar Vormer. De Nederlandse spits moest vervangen worden en plots moest Club het rooien zonder betrouwbaar aanspeelpunt. Invaller Badji ramde nog wel een fijne kans op Boesjtsjan, maar daarna zag je de energie zo uit de Brugse benen sijpelen.

 

Dinamo Kiev schakelde met de inbreng van de vinnige Sjaparenko dan weer een versnelling hoger. De invaller dwong Mignolet met een plaatsbal meteen tot een uitstekende redding. Hoewel er geen echte Oekraïense belegering kwam, was het toch nagelbijten voor Club.

 

Vijf minuten voor affluiten deelden de bezoekers de genadeklap uit. Rodrigues wipte de bal over de verdediging naar Tsigankov, die het overzicht bewaarde en Boejalski de 0-1 aanbood. Club had geen antwoord klaar en mocht blij zijn dat Mignolet in de toegevoegde tijd de 0-2 van Sjaparenko verijdelde.

Het is niet waar! Kiev slaat toe in de 83e minuut: 0-1

Vormer: "We moeten door"

Ruud Vormer baalde als een stekker. "We hebben ons best gedaan. We hebben wel wat kansjes gehad, maar zij scoren een mooie goal. Wij lopen niet mee en dan zit-ie erin. Ze hebben één kans gehad, denk ik", vatte de aanvoerder de match samen.

 

"Wij hebben ook niet heel veel gecreëerd. Het was gewoon niet goed genoeg." Club miste wel een pak spelers. "Tuurlijk, maar dat mag geen excuus zijn. Je mist die gasten. Dat is normaal, want ze brengen iets extra's. Maar het zij zo, we moeten door. We liggen eruit, nu gaan we vol voor de beker en de titel."

 

Komen er zondag al een paar jongens terug? "Al die testen... Ik ben er niet meer mee bezig. Ik ga gewoon voetballen en we zien wel wie er is." Dost zou weleens kunnen ontbreken. "Z'n hamstring, zei-ie. Ook klote. Sorry, het is balen. Maar we moeten door."

De Mil: "We nemen tegendoelpunt op slechtst mogelijke moment"

Vormer: "Natuurlijk zat er meer in indien iedereen er bij was"

Mechele: "1 onoplettendheid en het is bingo"

Mignolet: "Met die spelers er bij zouden we naar de volgende ronde gaan"

Fase per fase

90+4' tweede helft
90+4'

Einde

Alle Belgische ploegen zijn Europees uitgepraat. Een gehavend Club Brugge kon niet lang genoeg volhouden tegen een flets Dinamo Kiev, dat dankzij een late goal van Boejalski doorstoot naar de achtste finales.

90+1'

Mignolet houdt de uitstekend ingevallen Sjaparenko nog van de 0-2, maar het Brugse kalf lijkt al verdronken.

90'

Is Dinamo dan zo geslepen geweest om niet gek te doen voor de rust, of ligt het toch vooral aan de schade die COVID heeft aangericht bij Club?

87'

Enkele wissels

Boejalski heeft bij zijn goal een lichte blessure opgelopen en wordt vervangen. Bij Club Brugge zijn De Cuyper en Okereke erbij gekomen.

86'

Club Brugge heeft nog een handvol minuten om minstens verlengingen uit de brand te slepen. Bij Dinamo Kiev vertragen ze de boel nu handig.

85'
84'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
84'

Het is niet waar! Kiev slaat toe in de 82e minuut: 0-1

83'

Boejalski met de 0-1!

Club Brugge zit plots in een erg lastig parket. Rodrigues wipt de bal naar Tsigankov en die vindt Boejalski. De ster van Dinamo prikt van dichtbij raak en brengt zijn ploeg op de rand van de kwalificatie.

82'

Badji krijgt nog mooie kans, maar mikt over

81'

Badji wurmt zich tussen enkele Oekraïners naar een kans, maar raakt de bal niet ideaal. Er zit ook nog een verdediger aan, dus wordt het een hoekschop. Weer wat seconden gewonnen.

80'

De tijd tikt weg in het voordeel van Club.

Filip Joos
79'
78'

Het is in dit soort momenten dat een vurig thuispubliek het verschil kan maken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.