Ga naar de inhoud

Zizou Bergs pakt in Lille tweede Challengertitel in een maand tijd

 zo 28 maart 2021 17:28
Bergs versloeg het Franse reekshoofd Barrère na een spannende driesetter.

Zizou Bergs (ATP-329) blijft uitstekend op dreef. De jonge Belg pakte zondag in Lille zijn tweede Challengertitel uit zijn carrière, zijn tweede ook deze maand. Hij versloeg de Fransman Grégoire Barrère (ATP-117) na een driesetter: 4-6, 6-1, 7-6 (5). Volgende week maakt hij opnieuw een reuzensprong op de ATP-ranking.

Bergs won begin maart in Sint-Petersburg zijn eerste Challengertitel. Die prestatie gaf de 21-jarige tennisser een vertrouwensboost, die dit weekend in Lille opnieuw tot succes leidde.

 

Op het Challengertoernooi op hardcourt, gedoteerd met 66.640 euro, plaatste hij zich deze week voor de finale. In die finale moest Bergs het opnemen tegen de Fransman Grégoire Barrère, het topreekshoofd in Lille.

 

In de eerste set ging het aanvankelijk goed gelijk op tussen de twee spelers, maar bij een 3-4-stand ging Barrère door de opslag van Bergs. De Fransman hield zijn break vast en won de eerste set met 4-6.

 

In set twee toonde Bergs een ander gelaat. Met goed en krachtig tennis ging hij meteen door de opslag van Barrère. Bergs stoomde door en pakte 3 breaks op een rij. Na zelf ook één opslagspelletje in te leveren maakte hij het alsnog af: 6-1.

 

De derde set werd een thriller, waarin beide spelers aan elkaar gewaagd waren. Na elk twee keer te breaken moest bij een 6-6-stand een tiebreak voor de beslissing zorgen en daarin toonde Bergs zich de koelste: 7-6 (5).

 

Met zijn tweede toernooizege in een maand tijd zet Bergs zijn opmars in het mannentennis onverstoord voort. De huidige nummer 329 van de wereld maakt volgende week opnieuw een reuzensprong op de ranking. Hij zal maandag op plek 262 prijken.

Bekijk het matchpunt:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.