Bondscoach: "Niet verliezen als je niet goed speelt, is ook belangrijk"

  Roberto Martinez keert met 1 punt terug naar Brussel.

  Roberto Martinez hinkt na Tsjechië - België (1-1) op twee gedachten. Over het niveau van de Rode Duivels is de bondscoach niet tevreden, over de weerbaarheid van zijn team wel.  Thomas Foket en Leandro Trossard zetten hun EK-kandidatuur dan weer kracht bij met een goede invalbeurt.

  De Rode Duivels raakten gisteravond in hun tweede WK-voorrondewedstrijd niet voorbij Tsjechië. In Praag bleef België steken op 1-1.

   

  "Aan de bal haalden we niet ons normale niveau. We maakten veel foutjes, maar verdedigend deden we het in de box wel heel goed. We toonden persoonlijkheid, weerbaarheid", reageert bondscoach Roberto Martinez, die altijd positief denkt.

   

  "Het is belangrijk dat we wegkomen zonder nederlaag. Ook als je slecht speelt of niet op je normale niveau acteert."

   

  Dries Mertens moest vroeg in de tweede helft worden vervangen. Martinez bevestigde dat de prijsschutter van Napoli een schouderblessure heeft, maar kon nog geen details geven. "Het is duidelijk een probleem met zijn schouder maar ik wil nu nog geen diagnose geven want we weten nog niets meer."

   

  Mertens werd vervangen door Leandro Trossard. Die viel samen met Thomas Foket in en zorgde op de flanken voor een frisse wind. Martinez loofde beide spelers na hun invalbeurt. "Thomas zorgde voor veel diepgang, was gevaarlijk. Ook Leandro zorgde voor een meerwaarde."

  Aan de bal haalden we niet ons normale niveau. We maakten veel foutjes, maar verdedigend deden we het in de box wel heel goed.

  Roberto Martinez

  "Wilde zien waar Chadli staat"

  Nacer Chadli kreeg van Roberto Martinez een basisplaats, hoewel hij al 10 weken niet meer had gespeeld bij Basaksehir. "Hij had een goeie connectie met Dries in de eerste helft", vindt de coach.


  "Ik wilde Nacer in deze wedstrijd laten spelen om te zien waar hij staat. Hij had het net als Timothy Castagne moeilijk omdat we de bal niet goed bijhielden. Bij balverlies moesten ze diep terugzakken."


  "Nacer heeft lang niet gespeeld. In dat opzicht heeft hij gedaan wat we van hem verwacht hadden."

  Nacer Chadli in duel met Lukas Provod.

  Foket en Trossard dromen van EK

  Thomas Foket (26) zorgde net als Leandro Trossard (26) voor schwung bij de Rode Duivels.

   

  "Elke selectie is altijd een verrassing. Het doet plezier als je minuten krijgt", reageert invaller Foket, "maar ik kijk niet te veel vooruit. In deze selectie zijn zoveel goeie spelers."

   

  "Aan het EK denk ik eerlijk gezegd nog niet. Ik probeer elk moment te grijpen, ook bij mij club Reims."

   

  "Het is altijd leuk een invalbeurt en minuten te krijgen", vult Trossard aan. "Ik doe het op dit moment goed in mijn tweede Premier League-seizoen bij Brighton. Dan is het leuk als je daar erkenning voor krijgt."

   

  "Bij de Rode Duivels probeer ik ook meer op het voorplan te treden. We hebben veel talentvolle spelers", weet Trossard. "Het zou mooi zijn als ik erbij ben volgende zomer."

  Leandro Trossard komt Dries Mertens vervangen.

  Kijk naar het verslag van Tsjechië - België (1-1) in Het journaal:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  lees/bekijk ook: