Ga naar de inhoud

Ruud Boffin (33) bereikt Turkse bekerfinale, Chadli en Bolingoli niet

 do 18 maart 2021 06:51
Ruud Boffin
Ruud Boffin (archieffoto) speelt al 9 jaar in Turkije.

Steekt straks een Belg de Beker van Turkije in de lucht? Doelman Ruud Boffin plaatste zich met zijn club Antalyaspor voor de cupfinale. Nacer Chadli en Boli Bolingoli strandden met Basaksehir in de halve finales.

Ruud Boffin kreeg zijn opleiding bij STVV en Racing Genk, maar op het hoogste niveau voetbalt hij al 9 jaar in Turkije. Binnenkort mag de gouwgenoot van Simon Mignolet er zich opmaken voor de bekerfinale.

 

Gisteravond won hij met Antalyaspor van Alanyaspor (2-0), de verliezende finalist van vorig jaar. De Duitse oud-international Lukas Podolski opende de score, aanvoerder Hakan Özmert maakte de tweede.

 

Tegenstander in de finale wordt Besiktas. De topclub uit Istanbul versloeg dinsdag in de halve finales kampioen Basaksehir, waar landgenoten Nacer Chadli en Boli Bolingoli nog ontbraken met blessures. Cyle Larin (ex-Zulte Waregem) maakte het beslissende doelpunt: 3-2.

Feest in de kleedkamer van Antalyaspor:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.