Ga naar de inhoud

Kopecky laat haar driekleur schitteren in de GP Samyn

 di 2 maart 2021 14:43
Winst voor Lotte Kopecky in de GP Samyn.

Lotte Kopecky heeft de GP Samyn naar haar hand gezet. Ze sprintte naar haar eerste zege van het seizoen na een finale met een omvangrijke groep. Jolien D'hoore had pech in de laatste drie kilometers en kon niet meesprinten.

Kopgroep met Kopecky en D'hoore

Er vormde zich al snel een mooie ontsnapping. Pieters, Reuzzer, Norsgaard en onze landgenoten D'hoore en Kopecky namen de benen. Ondanks de klinkende namen was de aanval geen lang leven beschoren. 

 

Na hard labeur van de Franse kampioene Cordon-Ragot en Chloe Hosking werd de kopgroep van 5 ingerekend. Het regende aanvallen. De ene renster na de andere probeerde weg te springen van het peloton. Tevergeefs, de rensters botsten op een sterk blok van Liv Racing. 

Pech voor D'hoore, Kopecky gaat mee

Op 5 kilometer van het einde lag nog een laatste obstakel: de Rue de Belleveu. De lastige kasseistrook zorgt voor scheurtjes in het peloton. De sterke Reuzzer liet het stof opwaaien en knalde weg over de kasseien. Slechts een handvol rensters kon volgen. 

 

De grote afwezigen: Kopecky en D'hoore. Die laatste werd genekt door materiaalpech en zou niet meer in de voorposten van de wedstrijd verschijnen. 

Lotte Kopecky autoritair in de sprint

Op 2 kilometer van het einde begon iedereen achterom te kijken. De boel viel helemaal stil en een grote groep, waaronder Kopecky, kwam weer aansluiten. Liv Racing hield de boel onder controle en het peloton maakte zich op voor een sprint. 


De stoomtrein van Movistar jaagde het tempo de hoogte in. Het was vechten voor een plaatsje vooraan. Lotte Kopecky werd vakkundig naar voor gebracht door haar ploegmakkers.


Norsgaard kwam te snel op kop, maar ging er als een speer vandoor. Lotte Kopecky etaleerde haar uitstekende sprintersbenen en nestelde zich in het zog van de Deense. De Belgische kampioene was niet te houden, ging in de beslissende meters voorbij Norsgaard en won. 

Top 10 bij de vrouwen

  naam nationaliteit resultaat
1. Lotte Kopecky (Bel) 2u20'04"
2. Emma Norsgaard (Den) +0"
3. Chloe Hosking (Aus) +0"
4. Gladys Verhulst (Fra) +0"
5. Marjolein van 't Geloof (Ned) +0"
6. Amy Pieters (Ned) +0"
7. Laura Tomasi (Ita) +0"
8. Anna Henderson (GrB) +0"
9. Amber van der Hulst (Ned) +0"
10. Romy Kasper (Dui)
+0"

Lotte Kopecky na afloop: "Ik fiets nog naar huis"

Lotte Kopecky was vol lof over haar ploeg Liv Racing: "Ik kon vertrouwen op mijn ploegmaten. Ik heb de laatste 5 kilometer geen trap te veel moeten geven en Evy Kuijpers trok perfect de sprint aan voor mij."

 

"Ik denk dat Norsgaard iets te snel aanging. Ze kwam met haar neus in de wind te zitten. Ik wist dat ik even geduld moest hebben en op het juiste moment mijn sprint moest beginnen."

 

"Het is mijn eerste zege in de Belgische kampioenentrui en mijn eerste voor de ploeg: een leuk begin van het seizoen. Ik had gewoon een goed gevoel en wou echt koersen vandaag. Het was mooi dat ik na zo'n wedstrijd nog een sprint in de benen had."

 

De Belgische kampioene had er duidelijk nog niet genoeg van: "Ik ga nog met de fiets naar huis",  vertelde ze.

Verslag van de GP Samyn bij de vrouwen

Lotte Kopecky wint de GP Samyn na machtige sprint

Kopecky: "Geen trap te veel moeten geven in de laatste 5 kilometer"

Jesse Vandenbulcke moet even bekomen na een val

Kopecky versnelt op 14km van het einde, maar raakt niet weg

Pech voor Jolien D'hoore in de slotkilometers