KV Mechelen straks zonder hoofdcoach tegen Club Brugge: Vrancken heeft corona

  De technische staf van KV Mechelen is volledig gedecimeerd door het coronavirus, van de spelers zijn er maar 2 besmet (Van Damme en Voet).

  Dan toch geen Wouter Vrancken langs de zijlijn vanavond voor KV Mechelen. De trainer van Malinwa heeft positief getest op het coronavirus. Head of development van de jeugd Sven Swinnen én de geblesseerde Igor De Camargo zullen coachen tegen Club.

  Een groot deel van de staf van KV Mechelen (7 leden) had al positief getest op het virus, maar coach Wouter Vrancken leek eraan te ontsnappen. 

   

  "Het is absurd, enkel de keeperstrainer en ikzelf blijven nog over", vertelde Vrancken gisteren nog aan Sporza.

   

  Niets blijkt nu minder waar, want Vrancken is dan toch niet ontsnapt aan de corona-uitbraak bij de staf. Vrancken moet nu een week in quarantaine en zal daardoor niet kunnen coachen vanavond tegen Club Brugge en ook niet dit weekend tegen OH Leuven. 

   

  Voormalig assistent Sven Swinnen (nu head of development van de jeugd) zal de rol van Vrancken overnemen, alsook, en dat is toch opvallend, de geblesseerde Igor De Camargo.

   

  Ook bij de spelers waren er trouwens al 2 corona-gevallen bekend. Zo kan Malinwa tegen Club niet rekenen op Siemen Voet en Joachim Van Damme.

  "Wilden match tegen Club uitstellen, maar dat kan niet"

  "We hebben gevraagd om de matchen tegen Club Brugge en OHL uit te stellen", zegt sportief directeur Tom Caluwé, die zelf ook in quarantaine zit. 

   

  "Maar dat kan niet gezien het protocol van de Pro League het alleen heeft over 7 besmette spelers. Terwijl bijna iedereen naast het veld in quarantaine moet, moeten we op het veld wel spelen. Dat is heel jammer."