Anderlecht beloont sterkhouder Murillo met nieuw contract

  Murillo is erg tevreden bij paars-wit, maar mist zijn familie.

  RSC Anderlecht heeft het contract van rechtsback Murillo opengebroken tot 2025. De 24-jarige Panamees had nog een overeenkomst met paars-wit tot juni 2023, maar ziet zijn prestaties van de voorbije weken nu beloond met deze verbetering. 

  Michael Amir Murillo streek tijdens de winterstop van vorig jaar neer op onze velden. De Panamees kwam toen over van de MLS-club New York Red Bulls uit de Verenigde Staten. 

   

  Hij mocht voor de coronabreak al geregeld meevoetballen, maar vooral sinds de aanvang van het nieuwe seizoen ontpopte hij zich tot een vaste waarde in de verdediging bij paars-wit. 

   

  Dit seizoen miste hij nog geen enkele minuut.  De rechtsback zit momenteel aan 22 officiële duels voor paars-wit en was ook al 37 keer Panamees international.  

   

  “Amir heeft alles wat we kunnen verwachten van een moderne fullback", vindt Peter Verbeke, de sportief directeur van Anderlecht.  "Snel, agressief, goed aan de bal en aanvallend ingesteld. Met zijn verlenging willen we de huidige kern verder stabiliseren met oog op de toekomst."

  Murillo zelf is opgetogen over zijn nieuwe overeenkomst, al geeft hij in een video wel aan dat hij zijn familie erg mist.  "Ik mis hen iedere dag en dat is  moeilijk, maar het geeft me tegelijkertijd ook extra motivatie", aldus een duidelijk geëmotioneerde Murillo.