Ga naar de inhoud

Holzhauser: "Andermans job om mij vedette te noemen, mijn job is elke week mijn best te doen"

 vr 27 november 2020 17:56
" "
De Oostenrijk had een contract tot 2021, dat hij verlengde tot 2023.

Beerschot en Raphael Holzhauser zijn allebei blij, want de verrassende nummer twee in de competitie én zijn vedette verlengden gisteren hun contract tot 2023. "Het was een makkelijke beslissing", legt Holzhauser uit.

Het contract van de 27-jarige Holzhauser, die in 2019 bij de club kwam, liep in juni af. Vandaag gaf hij op het Kiel meer uitleg bij zijn contractverlenging. Wat was het belangrijkste bij zijn keuze? "Het goeie gevoel dat ik hier heb. Binnen en buiten de club. Ik houd van de stad Antwerpen. Het was een gemakkelijke beslissing."

 

Gemakkelijk, omdat het zowel speler als club voor de wind gaat. Promovendus Beerschot staat 2e op 1 punt van leider Club Brugge. "Vorig seizoen was geweldig en ook nu zijn we goed bezig. Maar dit is nog maar het begin. We moeten hard blijven werken."

 

Zijn statistieken van vorig seizoen waren goed (7 goals en 8 assists), maar ze moesten beter, vertelde Holzhauser in de zomer. En nu doet hij na 13 speeldagen al beter. "Voor mij persoonlijk zijn 10 goals en 8 assists geweldig. Maar natuurlijk wil ik meer. Ik wil het team elk weekend helpen."

"Iedereen staat 100 procent achter deze beslissing"

Beerschot gaf zijn Oostenrijker écht het gevoel dat ze hem wilden houden: "Natuurlijk, anders zou ik geen nieuw contract tekenen. Het was belangrijk dat iedereen 100 procent achter deze beslissing staat. Ook andere spelers én supporters zijn blij. Ik krijg heel wat berichten. En zelf ben ik ook heel blij."

 

Iedereen is blij dat er weer een vedette bij Beerschot speelt, dat hoor je in de kranten en op tv. "Het is de job van anderen om dat te zeggen", klinkt het bescheiden. "Mijn job is om elke week 90 minuten het beste van mezelf te geven voor de club en de ploeg." 

 

Hij had nog andere aanbiedingen. "Maar dat is werk voor mijn manager", gaat hij er niet dieper op in. "Ik focus op het voetbal en maak de finale beslissing, ik heb geleerd dat dat de juiste manier is."

 

Zijn goeie prestaties bij Beerschot maakten hem dit jaar tot international. "En daar ben ik de club dankbaar voor, maar ook mijn teammaats en de staf. De nationale ploeg was een kinderdroom."

 

Dat hij bij Beerschot de vrijheid krijgt om zijn spel te spelen, draagt zeker bij tot zijn verdere ontbolstering: "Als offensieve speler is een beetje vrijheid belangrijk. Tarik (Tissoudali) en ik krijgen hier 100 procent vrijheid, een dankjewel aan de coach daarvoor. Maar ook aan de teammaats, die hard voor ons werken. Dan is het aan ons om het team te helpen met goals en assists."

 

Zijn contractverlenging kwam trouwens een beetje als een verrassing. "De andere spelers wisten niet dat ik bezig was met een nieuw contract, ze waren blij dat ik bijtekende. Dat zag ik bijvoorbeeld aan het gezicht van Tom Pietermaat."

Tarik (Tissoudali) en ik krijgen hier 100 procent vrijheid, een dankjewel aan de coach daarvoor. Maar ook aan de teammaats, die hard voor ons werken. Dan is het aan ons om het team te helpen met goals en assists.

Raphael Holzhauser