Ga naar de inhoud

Liverpool speelt zijn "uitmatch" tegen Midtjylland in Dortmund

 do 26 november 2020 18:46

Midtjylland-Liverpool, de slotmatch in groep D van de Champions League zal niet in Denemarken maar in Duitsland gespeeld worden. Voor Liverpool was het door de strenge quarantaineregels onmogelijk om naar Denemarken af te reizen.

Het was Jürgen Klopp, die uiteraard een verleden heeft bij Dortmund, die het Signal Iduna Park tipte als mogelijke uitwijklocatie voor het Champions League-duel tussen Midtjylland en Liverpool.

 

Voor Engelse clubs is het bijzonder moeilijk om in Denemarken te voetballen. Conform de momenteel geldende regels in Groot-Brittannië zouden de spelers en de stafleden bij hun terugkeer uit Denemarken 14 dagen in quarantaine moeten gaan.

 

Dortmund ging op het verzoek van Liverpool en de Europese Voetbalbond (UEFA) in, op voorwaarde dat de plaatselijke gezondheidsmaatregelen gerespecteerd worden. De match wordt sowieso achter gesloten deuren gespeeld.

UEFA Champions League
FC Midtjylland
einde
1-1
Liverpool