Philippe Clement neemt het op tegen Brys en Leko voor Trofee Raymond Goethals

  Philippe Clement won de prijs al 2 keer.

  Philippe Clement (Club Brugge) kan voor het 3e jaar op een rij de Trofee Raymond Goethals winnen. De andere 2 genomineerden zijn Marc Brys (OH Leuven) en Ivan Leko (Antwerp). 

  De jury bekroont met de award elk jaar de Belgische trainer die het best beantwoordde aan de figuur van Raymond Goethals, zijn wijze van werken en gedrevenheid.

   

  De genomineerden voor 2020 zijn (in alfabetische volgorde): Marc Brys (OHL), Philippe Clement (Club Brugge) en Ivan Leko (Antwerp).

   

  De 2e stemronde, die zal uitmaken wie wint, vindt plaats in december. De uitreiking was voorzien op 7 december, maar wordt door corona uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum na de jaarwisseling.     

   

  Samen met de Trofee Raymond Goethals wordt sinds vorig jaar door dezelfde jury ook een Prijs Dominique D'Onofrio toegekend aan de beste debutant in de Jupiler Pro League sinds de start van het seizoen 2019-2020 tot nu. 

   

  De kandidaten voor die onderscheiding mogen op 31 december 2020 niet ouder zijn dan 20. Ook die uitreiking is uiteraard uitgesteld. Vorig jaar won Yari Verschaeren (Anderlecht).