OFFICIEEL: John van den Brom is de nieuwe trainer van Racing Genk

  John van den Brom verlaat Utrecht en keert terug naar ons land.

  De laatste punten en komma's zijn gezet: John van den Brom (54) gaat aan de slag bij Racing Genk, waar hij de opvolger is van Jess Thorup. De Nederlander werd door de nummer 7 in de Jupiler Pro League weggeplukt bij FC Utrecht. 

  Racing Genk werd zondag koud gepakt door het plotse vertrek van Jess Thorup en richtte aanvankelijk zijn pijlen op Marc Brys als opvolger van de Deense T1.

   

  Maar aangezien Brys OH Leuven niet in de steek wilde laten, werd met John van den Brom een andere - niet geheel onbekende - piste bewandeld. Met succes, want Genk kon de Nederlander verleiden. Van den Brom lag nog onder contract bij FC Utrecht, maar verlaat de Nederlandse subtopper.

   

  In Genk heeft de 54-jarige Nederlander een contract tot medio 2023 ondertekend. Van den Brom brengt ook zijn assistent Dennis Haar mee. Haar was 5 jaar lang verantwoordelijk voor Jong AZ en ook 2 seizoenen trainer van Jong PSV.

   

  De wedstrijd van zaterdagavond tegen STVV komt nog te vroeg voor Van den Brom. Hij zal daags na de derby zijn eerste training leiden bij Genk. Dinsdag wordt hij officieel voorgesteld aan de pers.

  Genk: "John staat bekend als gepassioneerd vakman"

  Van den Brom is uiteraard geen onbekende voor het Belgische voetbal. Hij stond tussen 2012 en 2014 aan het roer bij Anderlecht. Met paars-wit pakte hij in 2013 de landstitel.

   

  "Hij werd in die periode geroemd voor zijn sterke persoonlijkheid en zijn flair in de omgang met mensen. Hij maakte er vrienden voor het leven", klinkt het op de website van Racing Genk.

   

  "John staat bekend als een gepassioneerde vakman, een uitstekend people manager en een aanhanger van verzorgd voetbal."


  Na zijn ontslag bij RSCA was hij 5 seizoenen coach bij AZ en begin vorig jaar maakte hij de overstap naar FC Utrecht.