Ga naar de inhoud

Nill De Pauw (Antwerp) maakt kans om te debuteren voor Congo

 di 22 september 2020 18:09
" "
Nill De Pauw is sinds deze zomer actief op de Bosuil.

De Congolese bondscoach Christian Nsengi-Biembe heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de oefeninterlands van Congo volgende maand tegen Burkina Faso (9 oktober) en Marokko (13 oktober). Daarbij zat 1 verrassende naam voor de Belgische voetballiefhebber: Nill De Pauw, momenteel aan de slag bij Antwerp, kan zijn debuut maken voor Congo.

De intussen 30-jarige De Pauw, zoon van een Belgische vader en een Congolese moeder, werd geboren in Kinshasa, maar zijn gezin maakte al binnen zijn 1e levensjaar de oversteek naar België.

 

Daar voetbalde De Pauw de voorbije jaren voor Sporting Lokeren (2008-2015), de club waar hij zijn jeugdopleiding kreeg, Zulte Waregem (2017-2019) en sinds deze zomer Antwerp.

 

Tussendoor waren er buitenlandse avonturen bij Guingamp (Fra/2015-2017), Rizespor (Tur/najaar 2019) en Atromitos (Gri/voorjaar 2020).

 

De Pauw doorliep al jeugdelftallen van België, maar werd nooit opgeroepen voor de Rode Duivels.

 

Naast De Pauw behoren ook Edo Kayembe (Anderlecht), Jordan Botaka (Gent), Fabrice N'Sakala (ex-Anderlecht), Chancel Mbemba (ex-Anderlecht), Christian Luyindama (ex-Standard) en Neeskens Kebano (ex-Charleroi en Genk) tot de Congolese selectie.