Hamburg-speler Leistner wordt 3 matchen geschorst na incident met fan

  Leistners reactie op de beledigingen van een Dresden-fan bezorgt hem een schorsing en boete.

  De Duitse nationale voetbalbond (DFB) schorst Hamburg-verdediger Toni Leistner voor 3 wedstrijden. Hij krijgt ook een boete van 8.000 euro na het incident met een Dresden-fan in de Duitse beker. 

  Na de 4-1-nederlaag van tweedeklasser Hamburg tegen derdeklasser Dynamo Dresden kwam het tot een confrontatie tussen Toni Leistner en een Dresden-fan. Het duw- en trekwerk tussen de twee in de tribunes verscheen meteen op sociale media.

   

  Leistner verklaarde nadien dat hij beledigd werd door de fan. De voetballer afkomstig van Dresden contacteerde de man in kwestie en praatte alles uit. "We hebben de zaak onder elkaar opgelost", klonk het. 

   

  Dat was echter buiten de DFB gerekend. De 30-jarige speler van Hamburg wordt nu geschorst voor 5 matchen, waarvan 2 voorwaardelijk. Hij krijgt ook een boete van 8.000 euro. 

   

  "Naast de aanval op de fan vertoonde Leistner ook onsportief gedrag omdat hij de tribunes inging. Hij bleef niet binnen de aangeduide zone die werd ingevoerd om de veiligheid van spelers en publiek voorop te stellen", verklaart de Duitse voetbalbond in een statement.

  De beelden van het incident: