Ga naar de inhoud

Hamburg-speler haalt verhaal bij Dresden-fan na bekerexit, club steunt hem

 di 15 september 2020 12:31
" "
Hamburg-verdediger Toni Leistner, opgeleid bij Dynamo Dresden, verloor met 4-1 in de beker tegen Dresden.

De 4-1-nederlaag van tweedeklasser Hamburg bij derdeklasser Dynamo Dresden kreeg nog een onaangenaam staartje. Bezoeker Toni Leistner, geboren en getogen in Dresden, ging na de match verhaal halen bij een Dresden-fan in de tribune. Die had hem beledigd, terwijl hij een interview aan het geven was, klonk het. Dresden is nu op zoek naar de bewuste fan.

Bekijk het incident:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Normaal kan ik met beledigingen omgaan, maar mijn familie werd erbij betrokken"

In een video die gedeeld wordt op Twitter, is te zien hoe Leistner (30) de thuissupporter vastgrijpt en op de grond duwt, waarna andere fans hem wegduwen en een steward probeert tussenbeide te komen.

 

Uiteindelijk keerde Leistner terug naar het veld, waar hij geïnterviewd werd. De centrale verdediger, die van 2010 tot 2014 bij Dynamo voetbalde, verklaarde aan tv-zender Sky dat hij niet toelaat dat zijn familie beledigd wordt.

 

Een 2e poging tot interview ging ook de mist in, Leistner wandelde weg toen hij opnieuw beledigingen naar zijn hoofd geslingerd kreeg.

De speler excuseerde zich achteraf op de sociale media voor zijn gedrag. "Na de match werd ik enorm beledigd. Normaal kan ik hier wel mee omgaan, maar het is extreem laag om er mijn familie, mijn vrouw en mijn dochter bij te betrekken", schreef hij.

 

"Na een heel emotionele wedstrijd verloor ik het simpelweg even en dit zou niet mogen gebeuren. Ik verontschuldig mij voor mijn houding en beloof dat dit niet meer zal gebeuren."

Dresden zoekt fan: "Beschamend gedrag"

Dynamo Dresden neemt het op voor Leistner en is op zoek naar de supporter. "We willen dit niet zomaar laten voorbijgaan. We houden allemaal van voetbal en daar kunnen grote emoties aan te pas komen. Maar Leistner is een kind van Dresden met het hart op de juiste plaats."

Leistner is een kind van Dresden met het hart op de juiste plaats.

Toni Leistner