Ngadeu wordt 4 matchen effectief + 1 voorwaardelijk geschorst

  Het disciplinair Comité voor het Profvoetbal legt Michael Ngadeu van AA Gent een schorsing van 4 speeldagen effectief en een speeldag voorwaardelijk op voor zijn reactie aan het adres van Eupen-speler Amat.

  Ngadeu liet zich in het slot van de match tegen Eupen opmerken op negatieve manier. Hij en Amat gingen aan het duwen en trekken in het strafschopgebied. Ngadeu liet zich het meest gaan en reageerde met een kopstoot. 

   

  Scheidsrechter Nathan Verboomen trok logisch de rode kaart. Het Disciplinaire Comité vindt een speeldag schorsing niet genoeg. Het legt de verdediger van Gent 4 speeldagen effectieve schorsing op en 1 speeldag voorwaardelijk. Hij moet ook een boete betalen van 4.500 euro.

   

  AA Gent gaat in beroep tegen de zware schorsing bij de Disciplinaire Raad van de KBVB. Die komt vrijdag samen om zich opnieuw over de zaak te buigen.

  Bongonda mist twee speeldagen

  Ook Genk-aanvaller Theo Bongonda werd met rood van het veld gestuurd na een slag richting Frédéric Frans in de 5-2-nederlaag tegen Beerschot. Bondsprocureur Ebe Verhaegen had een schorsing van vier speeldagen geëist.

   

  Het Disciplinair Comité bracht de schorsing uiteindelijk terug tot 3 speeldagen, waarvan 2 effectief. Hij moet ook een boete van 2.500 euro betalen.