Anderlecht-voetballer Michel Vlap test positief op corona

  Vlap mist de match van zondag tegen Cercle Brugge, maar zou er volgende week tegen Waasland-Beveren weer bij kunnen zijn.

  Anderlecht kan zondag tegen Cercle Brugge niet rekenen op spelverdeler Michel Vlap. De Brusselse club maakte bekend dat de Nederlander positief testte op corona. Volgens het protocol van de Pro League moet hij een week in quarantaine.

  "Michel Vlap heeft positief getest op COVID-19", zo tweette RSCA. "Hij is in afzondering en zit dus niet in de selectie voor de wedstrijd van zondag." Na zijn 7 dagen quarantaine wordt hij opnieuw getest, bij een negatief testresultaat kan hij weer bij de groep aansluiten.

   

  Vlap reageerde ook al zelf: "Vandaag ben ik positief getest. Ik ben fit en voel me helemaal niet ziek. Natuurlijk volg ik de protocollen en blijf ik thuis in quarantaine. Dit geeft maar weer aan hoe snel je besmet kan raken. Stay safe alle en tot snel!"

   

  Michel Vlap was basisspeler tijdens de eerste 2 competitieduels, in  Mechelen (2-2) en thuis tegen Sint-Truiden (3-1). Nadien miste hij de thuiswedstrijd tegen Moeskroen (1-1) met een blessure en de verplaatsing naar Oostende (2-2) door ziekte.

   

  In principe moet Anderlecht-coach Vincent Kompany volgende week zaterdag voor de verplaatsing naar Waasland-Beveren opnieuw op de Nederlander kunnen rekenen. (lees voort onder foto)

  Vlap is 3e geval in competitie

  Vlap is de derde topspeler in de Jupiler Pro League die recent positief testte op het coronavirus. Brandon Mechele (Club Brugge) en Vadis Odjidja (AA Gent) gingen hem de voorbije weken voor.

   

  Ook bij Standard was er gisteren onrust rond een mogelijke besmetting bij coach Philippe Montanier en sterspeler Selim Amallah. Dat bleek vals alarm. Bij Racing Genk testten tijdens de voorbereiding Maarten Vandevoordt, Paul Onuachu en Theo Bongonda positief.

  Tweets van speler en club: