Ga naar de inhoud

Fellaini geeft Dembélé oplawaai in Belgisch onderonsje in China

 di 25 augustus 2020 19:56
Fellaini viel in toen de wedstrijd al lang beslist was.

Marouane Fellaini en Shandong Luneng hebben dinsdag een overtuigende 1-5-zege geboekt tegen het Guangzhou R&F van Mousa Dembélé. Fellaini viel bij de rust in, Dembélé werd op het uur vervangen.

Guangzhou R&F stond aan de pauze al 4 doelpunten in het krijt. Oude bekende Graziano Pelle stond tweemaal aan het kanon voor Shandong Luneng. Na de invalbeurt van Fellaini bij de rust werd er nog een vijfde keer gescoord. In het slot scoorde Saba nog de eerredder voor de ploeg van Dembélé. 

 

In de tussenstand in de Chinese Super League leidt Shandong Luneng in groep A met 16 punten uit 7 wedstrijden. Ghuangzhou R&F is zesde (op acht teams) met 7 punten na 7 wedstrijden.

 

Het Chinese voetbalseizoen moest normaal starten in februari, maar werd uitgesteld door de coronacrisis. De 16 ploegen zijn verdeeld in twee poules. De wedstrijden van groep A gaan door in Dalian, die van groep B in Suzhou. De spelers verblijven in een bubbel en mogen die tussen de wedstrijden door niet verlaten.