Leko: "Die beker moeten we nu vergeten. Antwerp, dat is elke match alles geven"

  Ivan Leko treft volgend weekend AA Gent: "Een topmatch tussen 2 teams met problemen."

  De bekerfinale tegen Club Brugge liet het beste vermoeden, maar toch puurde Antwerp maar 1 puntje uit zijn eerste twee matchen. Trainer Ivan Leko is dan ook niet mals.

  "Cercle Brugge was en wij waren voor de 2e match op een rij niet goed", vat Ivan Leko het samen. "Ik was verplicht enkele spelers te wisselen, maar hierdoor waren we plots geen team meer."

   

  "De vooruitgang die ik op de training zie, heb ik vandaag niet gezien. Maar we moeten niet naar elkaar wijzen. Je wint samen en je verliest ook samen."

   

  Volgens Leko zindert de bekerwinst nog altijd na, maar dan op een negatieve manier. "Die beker moeten we vergeten. Dat was 2 weken geleden en is nu finito."

   

  "Antwerp, dat is elke match alles geven. Als we zo niet kunnen zijn, kunnen we niet winnen. In de Champions League zagen we de voorbije dagen dat status niet telt, wel wie het beste van zichzelf kan geven op het veld."

  Vanhoutte (Cercle): "2e goal was een topdoelpunt"

  Cercle Brugge kan al iets rustiger ademhalen, want de eerste 3 punten van het seizoen zijn binnen. "Misschien wat onverwacht", zegt Charles Vanhoutte. "In de rust voelden we al dat er meer in zat."

   

  "We zijn blijven duwen en hebben uiteindelijk ook nog 2 keer gescoord. De eerste was wat met geluk, maar dat dwing je af. De tweede was een topdoelpunt, na de omschakeling. Daar trainen we vaak op."