Eerste corona-ontslag? Coach stapt op omdat hij niet naar China kan reizen

  Pablo Machin werd begin deze maand nog maar aangesteld bij Qingdao.

  De Chinese eersteklasser Qingdao Huanghai heeft het contract van coach Pablo Machin verbroken. De Spanjaard kon niet naar China afreizen, omdat een van zijn familieleden besmet is met covid-19.

  Machin werd begin deze maand aangesteld bij Qingdao, maar zal niet meer langs de zijlijn staan in China. De voormalige coach van Sevilla en Espanyol mag niet op het vliegtuig stappen, omdat een van zijn familieleden besmet is met het coronavirus.

   

  "Hij kan niet naar China komen en heeft gevraagd om zijn contract te verbreken", klinkt het bij de promovendus. "Voor de veiligheid van de club en de competitie zijn we akkoord gegaan. Hoewel beide partijen graag wilden samenwerken, hebben we deze beslissing moeten maken door de pandemie."

   

  Machin, die in december werd ontslagen bij Espanyol, neemt op Twitter afscheid van de club. "Hopelijk kruisen onze paden nog in de toekomst", schrijft hij.