Wouter Vrancken: "Top 8 moet ambitie zijn van KV Mechelen"

  Wouter Vrancken

  In de voorbereiding op het nieuwe seizoen is KV Mechelen momenteel op stage. Niet in een zonnig buitenland, wel in het nationale oefencentrum in Tubeke. Sporza ging er een kijkje nemen en sprak er met coach Wouter Vrancken en nieuwe doelman Gaëtan Coucke.

  "De faciliteiten zijn hier perfect, alles is aanwezig voor een goeie stage", verklaart Wouter Vrancken de keuze voor Tubeke. "Bovendien kunnen we hier ook qua oefenwedstrijden ons ding doen. Dat ligt in pakweg Nederland of Duitsland anders. In Nederland mag je in juli nog geen oefenduels organiseren."

   

  Wat staat er op het programma in Tubeke? "Tot nu toe hebben we veel volume getraind. Ik heb nog niemand horen klagen over het werk. We bouwen op na een lange periode zonder bal. Ook qua blessures verloopt het momenteel goed, op een paar kleine kwaaltjes na. Dat is ook positief."

  De top 4 lijkt mij een droom, als je kijkt naar de investeringen van de andere teams.

  Wouter Vrancken

  "Ik ben ook tevreden over de kern. De belangrijkste posities waar we iemand nodig hadden, zijn al ingevuld met Coucke en Bushiri. Voor de rest zien we wel wat er nog kan volgen. Als trainer wil je er altijd nog wel iemand bij, maar niet om er gewoon nog iemand bij te hebben. Dat moet iemand zijn met kwaliteiten en die ook binnen de groep past."

   

  "Onze ambities? We proberen harder te werken om zo even goed of zelfs beter te kunnen doen dan vorig seizoen. We streven ernaar om de top 8 te halen. De top 4 lijkt mij een droom, als je kijkt naar de investeringen van de andere teams. Wij willen strijden voor de top 8. Dat moet onze ambitie zijn."

  Nieuwkomer Coucke: "Ben hier goed opgevangen"

  Gaëtan Coucke is een nieuw gezicht op de training bij KV Mechelen. De jonge doelman kwam over van Racing Genk, waar hij na een veelbelovende start op een zijspoor beland was. "Ik ben heel blij om hier te zijn. Voor mij is het mijn eerste echte transfer, maar ik ben hier goed opgevangen. Ik voelde me meteen op mijn gemak", zegt Coucke.

   

  "Er waren nog ploegen die interesse toonden, maar zodra KV Mechelen kwam aankloppen, was het voor mij duidelijk dat ik naar hier wilde. We hebben al goed getraind en de stage is fijn. Ik voel me hier echt goed."

   

  "Ik kende de trainer vooraf niet persoonlijk, maar ik voel wel een klik en ik kom met iedereen goed overeen. Ik denk dat ik hier een goed seizoen kan spelen. Het is de ambitie van elke keeper om de nummer 1 te zijn. Het is aan mij om mijn best te doen en dan is de keuze aan de trainer."

   

  "Ik hoop dat ik hier zoveel mogelijk en zo goed mogelijk kan spelen, want dat is op jonge leeftijd toch belangrijk. Ik wil hier op alle vlakken progressie maken en nog regelmatiger worden. Het kan voor KV Mechelen opnieuw een mooi seizoen worden. Als we goed van start gaan, kunnen we weer meestrijden voor de top 6."