Enfant terrible Vranjes en Vanden Borre trainen gewoon mee bij RSCA

  Vranjes traint gewoon weer mee bij Anderlecht. "Hij ligt onder contract", zegt CEO Karel Van Eetvelt.

  Ognjen Vranjes heeft zich gisteren op zijn sociale media opnieuw in een Anderlecht-shirt getoond. Het Bosnische woelwater, dat Anderlecht na heel wat incidenten liever kwijt dan rijk was, bood zich na zijn huurperiode bij AEK Athene aan in Brussel en trainde gewoon weer mee.

  Anderlecht haalde Vranjes in de zomer van 2018 bij AEK met een contract van 4 jaar. Na heel wat extrasportieve incidenten (o.a. hooligans steunen, controversiële tattoo, stalking en doodsbedreigingen van Servische zangeres) verwees Anderlecht hem vorig voorjaar naar de B-kern en begeleidde hem naar de uitgang.

   

  Het seizoen 2019-2020 speelde Vranjes op huurbasis bij zijn ex-club AEK, waar hij ook van zich liet spreken, maar dat contract liep enkele dagen geleden ten einde. Dus dook hij gisteren weer op. Heeft de verdediger dan toch nog een toekomst bij Anderlecht?

   

  CEO Karel Van Eetvelt geeft wat uitleg: "Net zoals alle andere spelers die onder contract staan bij Anderlecht en die geen verplichtingen meer hebben bij de club waaraan ze zijn uitgeleend, wordt Vranjes gewoon op de club verwacht."

   

  "Vranjes kan nog een waarde hebben bij Anderlecht of bij een andere club. Daarom traint hij gewoon mee met de eerste ploeg. Intern hebben we een idee over onze sportieve plannen met Vranjes, maar die delen we nog niet met de media."

  Anthony Vanden Borre.

  Vanden Borre loopt er ook nog rond

  Van Eetvelt bevestigde ook dat Anthony Vanden Borre nog altijd meetraint bij Anderlecht. De Belgische recordkampioen haalde het voormalige jeugdproduct vorig seizoen uit zijn voetbalpensioen. De verdediger kreeg van Vincent Kompany en Frank Vercauteren de tijd om weer voetbalfit te worden zonder beloften of garanties, maar een spierscheuring en daarna corona gooiden roet in het eten.

   

  Het contract van Vanden Borre liep op 30 juni af, maar de 32-jarige rechtsback loopt dus nog altijd rond op Neerpede.